Crima de la metrou. Tribunalul Bucureşti o condamnă pe Magdalena Şerban la închisoare pe viaţă

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au condamnat-o, vineri, pe Magdalena Şerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului, la închisoare pe viaţă. Decizia nu este însă definitivă.

7573 afișări
Imaginea articolului Crima de la metrou. Tribunalul Bucureşti o condamnă pe Magdalena Şerban la închisoare pe viaţă

BREAKING: Crima de la metrou. Tribunalul Bucureşti o condamnă pe Magdalena Şerban la închisoare pe viaţă

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, condamnarea Magdalenei Şerban la închisoare pe viaţă şi să menţină măsura arestului preventiv. Totodată, instanţa o obligă pe femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului la tratament medical până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate, precum şi la plata a 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale către Alexandra Costache, fata care a reuşit să se salveze, dar şi la plata a încă 30.000 euro daune morale către iubitul fetei ucise. Acesta a cerut daune morale în valoare de 100.000 de euro.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.

La ultimul termen de judecată, Magdalena Şerban a spus că regretă ce a făcut şi că vrea factură dacă va plăti daune morale, ea fiind gestionar.„Regret faptele comise şi luaţi în calcul boala de care sufăr. Am fost la ospiciu şi în Spania. Aş vrea ca tot ce plătesc să fie cu factură (referitor la daune morale cerute, n.r.), pentru că eu sunt gestionară. Şi acum sunt şocată de ce s-a întâmplat. Şi sufăr foarte mult, şi pentru mine este o traumă”, a spus Magdalena Şerban.

În apărarea sa, avocatul Magdalenei Şerban a precizat că, deşi femeia „pare normală”, are nevoie de ajutor pentru că în momentele de delir, are „tendinţe de ucidere”. „Inculpata a avut o poziţie de regret şi nu are antecedente penale. Luaţi în vedere ca raportul psihiatric spune că discernământul inculpatei era mult scăzut. De asemenea, are şi tulburare delirantă. Aparent pare normală, însă în momentele de delir are tendinţe de suicid sau de ucidere. Aceste persoane nu solicită ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus că regretă foarte mult că nu lua tratament în perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu măsura obligării de tratament. În ceea ce priveşte partea civilă, este de acord să plătească daune materiale. Cu privire la daunele morale, vă rugăm să le respingeţi”, a spus apărătorul Magdalenei Şerban.

Magdalena Şerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului la finalul lui 2017, a fost trimisă în judecată în urmă cu câteva luni, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor. Ea a fost arestată preventiv la finele anului 2017, pentru că a împins două tinere în faţa metroului, una dintre acestea decedând în urma impactului cu trenul, cealaltă reuşind să se salveze la timp. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, care s-a încheiat în luna februarie 2018. Expertiza psihiatrică efectuată Magdalenei Şerban a dovedit că aceasta poate răspunde penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici