Crima de la Spitalul din Piatra Neamţ. Rezultatele necropsiei şi mărturia agresorului. VIDEO

Anca Patriche, asistent şef în secţia Chirurgie a Spitalului din Piatra Neamţ, a fost ucisă de soţ în ziua în care a avut loc numirea în funcţia de director de îngrijiri. Procurorii spun că, potrivit necropsiei, după ce a fost înjunghiată a suferit o hemoragie externă masivă.

6924 afișări
Imaginea articolului Crima de la Spitalul din Piatra Neamţ. Rezultatele necropsiei şi mărturia agresorului. VIDEO

Crima de la Spitalul din Piatra Neamţ. Rezultatele necropsiei

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a declarat, sâmbătă, că a intrat în posesia fişei de constatări preliminare în urma necropsiei femeii de 50 de ani, ucise de soţ la spital. Legiştii spun că asistenta şefă a murit din cauza hemoragiei masive.

„Am intrat în posesia fişei de constatări preliminare în urma efectuării necropsiei la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Neamţ şi, aşa cum am bănuit încă de la cercetarea la faţa locului, cauza medicală a morţii a fost un traumatism cervical, cu interesarea venei jugulare şi a arterei carotide, cu hemoragie externă masivă. Leziunile au putut fi produse bineînţeles cu un cuţit, pentru că am descoperit obiectul la faţa locului”, a spus Stelian Olteanu.

Întrebat dacă agresorul, soţul femeii, era băut în momentul comiterii faptei, procurorul a răspuns negativ.

„Nu mi s-a părut a fi sub influenţa băuturilor alcoolice. Era foarte liniştit, era după o convieţuire de 27 de ani, spune că şi-a iubit soţia şi nu a vrut nimic altceva decât să o felicite că a luat concursul de director de îngrijiri. Dar ce să zic? O felicitare cu un cuţit cu lamă de 20 şi ceva de centimetri”, a spus procurorul.

Agresorul a vorbit foarte puţin cu anchetatorii, iar cele declarate nu pot fi folosite ca declaraţie de inculpat, el fiind extrem de afectat de cele întâmplate, însă le-a spus oamenilor legii că primise citaţia de divorţ şi conştientizează gravitatea faptei comise.

„Ştie foarte clar că este un proces de divorţ, primise citaţia acasă şi ar fi dorit să se împace cu soţia lui, însă rezultatul este cel pe care îl ştim cu toţii. Au locuit împreună până anul trecut către toamnă, când victima a intentat proces de divorţ. Ştiind că urmează să primească citaţia de divorţ şi-a închiriat o locuinţă în oraş şi a plecat de acasă. Martorii pe care i-am audiat au confirmat agresiunile. Se pare că a existat şi un fel de protecţie de la doi elevi de la Şcoala Postliceală pe care îi cunoştea, în sensul că atunci când pleca sau se ducea la serviciu, când se ducea la cumpărături sau îşi vizita mama, cei doi elevi mergeau cu ea cu maşina”, a mai spus procurorul.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu există date privind existenţa unui ordin de protecţie cerut de femeie de la oamenii legii.

Anca Patriche, asistent şef al Secţiei de Chirurgie, câştigase, prin concurs, funcţia de director de îngrijiri al Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ. Cu puţin timp înainte de a fi ucisă de soţul cu care era în proces de divorţ, fusese instalată în funcţie, dar nu apucase să îşi ia în primire biroul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul unităţii medicale. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soţ în vechiul birou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici