Video Criminalul din Braşov povesteşte cum le-a ucis pe cele două fete

Tânărul acuzat că le-a ucis pe cele două fete din Braşov a relatat cu lux de amănunte, joi, judecătorilor Tribunalului Bacău, cum a comis crimele şi cum, atunci când erau în agonie, i s-a făcut milă de ele şi a încercat să le aline suferinţa, iar când le-a îngropat a spus o rugăciune.

2367 afișări

Potrivit lui Laurenţiu Chiciu, avocatul lui George Ionuţ Nicolae, presupusul criminal a povestit mai întâi cum le-a cunoscut pe cele două fete. Astfel, pe prima victimă a cunoscut-o într-un cerc de prieteni, tânăra vrând cu tot dinadinsul să obţină permisul de conducere după ce picase examenul de câteva ori.

"El i-a promis că o ajută şi fata i-a dat 2.000 de euro pentru acest serviciu. Cum a picat din nou examenul, el a vrut să-i dea înapoi banii, plus 500 de euro pentru că ea ameninţa că-l va denunţa. El nu a vrut să mai aibă de-a face cu Poliţia şi s-au întâlnit într-un apartament din Zărneşti, unde ar fi omorât-o cu un piolet, lovind-o întâi în cap, iar apoi dându-i mai multe lovituri", a declarat avocatul Laurenţiu Chiciu.

Potrivit sursei citate, tânărul a povestit apoi că i s-a făcut milă de fată când aceasta era în agonie şi că a şters-o cu un prosop ud, a lăsat-o acolo două zile, iar apoi a împachetat-o în mocheta din apartament şi a dus-o într-un birou închiriat în Braşov. Din informaţiile pe care le-a furnizat anchetatorilor, se pare că ar fi omorât-o la sfârşitul anului 2006, a adăugat avocatul.

"Pe cealaltă victimă a cunoscut-o pe internet în 2007 şi ar fi omorât-o în 2 septembrie, la trei zile după ce fata a plecat de acasă. O ducea cu taxiul de câte ori fugea de acasă sau pleca undeva. Fata a luat banii din casă şi a plecat cu el cu taxiul, în timp ce părinţii ei o aşteptau în gară la Predeal, după cum le ceruse ea într-un SMS. Fata a stat în biroul închiriat şi avea banii asupra ei, până în ziua când a omorât-o cu toporul. Nu-şi aminteşte câte lovituri i-a dat, însă, pe când fata era în agonie, i-a pus o pernă sub cap spunând că i s-a făcut milă de ea. Apoi, a ales Bacăul la întâmplare şi, în octombrie 2007, a închiriat o casă în curtea căreia a săpat o groapă de 1,5-2 metri, în care a pus cadavrele, pe care le-a acoperit apoi cu un placaj", a declarat avocatul.

Potrivit acestuia, tânărul le-a declarat anchetatorilor că nu a avut tăria să se predea, dar că îşi dorea ca cele două cadavre să fie descoperite, acesta fiind şi motivul pentru care nu le-a acoperit cu pământ. El le-a mai spus anchetatorilor că, în momentul în care le-a pus în groapă, a aprins o lumânare şi a spus o rugăciune.

"Îi părea rău de ceea ce a făcut şi a realizat abia în luna mai tragedia faptei sale. A fost cuprins de remuşcări şi s-a dus chiar şi la preot să se spovedească, spunându-i că a făcut cel mai grav păcat. După ce a omorât-o pe cea de-a doua fată, a spus că-i trimitea SMS-uri mamei ei pentru că-i era milă de ea şi voia să o facă să creadă că fata încă mai trăieşte. Anul care a trecut a fost pentru el un an în care aştepta ziua de mâine, a mai declarat Laurenţiu Chiciu, avocatul lui George Ionuţ Nicolae.

Cadavrele celor două fete au fost găsite în groapa respectivă de către proprietarii casei din Bacău, care le-au pus apoi în magazia din curtea locuinţei, de unde au fost ridicate de către poliţişti.

Tribunalul Bacău a emis, joi, un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele bărbatului acuzat de uciderea celor două tinere ale căror cadavre au fost descoperite, la începutul acestei săptămâni, într-o casă din zona centrală a municipiului Bacău.

La ieşirea din sala de judecată, avocatul tânărului a spus că acesta şi-a recunoscut faptele şi că nu va face recurs.

Potrivit lui Laurenţiu Ghiciu, avocatul lui George Ionuţ Nicolae, acesta va fi supus unei expertize pshiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii crimelor. Cele două tinere sunt Vasilica Mihai şi Mădălina Ortansa Motruna, în vârstă de 18 ani, care, potrivit unor sursei judiciare, ar fi fata primului adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, maior Gabriel Motruna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici