Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, dezvăluie o concluzie a Inspecţiei Judiciare: A crescut numărul abaterilor săvârşite de magistraţi cu rea-credinţă şi gravă neglijenţă/ Rezultatul reformelor, legi multe şi neclare, sistem haotic al căilor de atac

Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a declarat miercuri, la bilanţul Parchetului General, că magistraţii nu trebuie să aibă atitudini care să lase loc de suspiciune şi a remarcat că bilanţul Inspecţiei Judiciare arată creşterea abaterilor săvârşite cu rea-credinţă.

1239 afișări
Imaginea articolului Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, dezvăluie o concluzie a Inspecţiei Judiciare: A crescut numărul abaterilor săvârşite de magistraţi cu rea-credinţă şi gravă neglijenţă/ Rezultatul reformelor, legi multe şi neclare, sistem haotic al căilor de atac

Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, dezvăluie o concluzie a Inspecţiei Judiciare: A crescut numărul abaterilor săvârşite de magistraţi cu rea-credinţă şi gravă neglijenţă

"Mulţi poate nu cunosc că procurorul nu are doar rol în procesul penal, ci are un rol şi în procesul civil. Toată această activitate specifică procurorilor presupune multă dăruire şi multe sacrificii, mai ales în ceea ce priveşte viaţa personală. Desigur acestea sunt lucruri pe care le cunoaştem foarte bine. Tocmai de aceea folosesc acest prilej de a remarca faptul că e extrem de important ca atitudinile noastre să nu lase loc niciunei umbre de suspiciuni şi îndoială", a declarat Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la bilanţul parchetului General.

Magistratul a dat ca exemplu situaţia sesizărilor de la Inspecţia Judiciară, unde tot mai multe fapte sesizate sunt comise cu rea-credinţă.

"La bilanţul Inspecţiei Judiciare de ieri am remarcat o concluzie, din păcate, destul de nefericită, aceeaşi ca şi anul precendent, tot la Inspecţia Judiciară, şi anume aceea că deşi numărul acţiunilor disciplinare a scăzut, a crescut numărul abaterilor săvârşite cu rea-credinţă şi gravă neglijenţă. Comportamentul nostru este cel de natură a contribui la ridicarea încrederii în actul de justiţie", a mai spus preşedintele ÎCCJ.

Tarcea (ÎCCJ): Rezultatul reformelor, legi multe şi neclare, sistem haotic al căilor de atac

Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, la bilanţul Parchetului General, că anul 2017 a fost unul interesant pentru justiţia Românească, precizând că în sistem au loc reforme din 4 în 4 ani, ale căror rezultate sunt legile multe şi neclare.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici