Criza Covid 19: Centru de recuperare neuropsihiatrică din Alba, introdus în carantină

  • Un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din judeţul Alba a fost introdus în carantină
  • În interior a fost declarat focar de Covid 19.
  • Persoanele cu forme medii şi grave de îmbolnăvire vor fi transferate la alte spitale din judeţ.
273 afișări
Imaginea articolului Criza Covid 19: Centru de recuperare neuropsihiatrică din Alba, introdus în carantină

Criza Covid 19: Centru de recuperare neuropsihiatrică din Alba, introdus în carantină

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos a fost introdus în carantină de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Decizia se aplică imediat după ce în interiorul instituţiei a apărut un focar de Covid 19. De asemenea, începând de duminică, devine obligatorie purtarea măştii în spaţiile deschise de pe domeniul public, pe o rază de 500 de metri în jurul centrului din Galda de Jos.

Autorităţile au mai decis că pacienţii asimptomatici şi cei care manifestă forme uşoare ale îmbolnăvirii cu SARS CoV 2 vor fi supravegheaţi şi vor beneficia de asistenţa medicală specifică în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos. Pacienţii care au forme medii de îmbolnăvire cu SARS COV 2 vor fi transferaţi la Spitalul Municipal Aiud, Secţia Psihiatrie, iar cei care dezvoltă forme grave de îmbolnăvire vor fi duşi la Secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Pentru a-i primi pe noii pacienţi, în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Aiud vor fi duse 30 de paturi şi două unităţie specifice ATI pentru tratarea bolnavilor de COVID 19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
centru,
focar,
bolnavi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici