Criza de la Roşia Montană: nivelul apei în lacul Tăul Mare a scăzut cu 433 de centimetri

Nivelul apei în lacul Tăul Mare – Roşia Montană a scăzut cu 433 de centimetri în urma operaţiunilor desfăşurate de pompieri, iar misiunea continuă, anunţă, vineri, ISU Alba.

502 afișări
Imaginea articolului Criza de la Roşia Montană: nivelul apei în lacul Tăul Mare a scăzut cu 433 de centimetri

FOTO ISU

ISU Alba anunţă că pe parcursul nopţii de joi spre vineri s-a refulat apa din lacul de acumulare cu 4 motopompe de mare capacitate, o motopompă va interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localităţii Roşia Montană (zona locuită) iar o motopompă este pregătită să intervină în rezerva operativă.

De asemenea, au fost puse în funcţiune două conducte ce refuleaza apă prin sifonare şi se lucrează pentru punerea în funcţiune a celei de-a treia conductă.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 433 cm (faţă de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe) conform măsurătorilor efectuate vineri dimineaţă de reprezentanţii SGA;

Un lucru îmbucurător pentru situaţia dată este că în ultimele 24 de ore la staţia meteorologică Roşia Montană nu s-au înregistrat precipitaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici