Criza laptelui: şcolile din patru judeţe din Moldova nu vor mai primi produse lactate

Toate şcolile din judeţele Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Bacău nu vor mai primi produse lactate deoarece firma distribuitoare a solicitat rezilierea contractului din cauza crizei laptelui, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea.

358 afișări
Imaginea articolului Criza laptelui: şcolile din patru judeţe din Moldova nu vor mai primi produse lactate

Criza laptelui: şcolile din patru judeţe din Moldova nu vor mai primi produse lactate

Instituţia din Vrancea anunţă faptul că „începând cu data de 5 octombrie 2022 nu se vor mai furniza lapte şi produse lactate în şcolile din judeţul Vrancea, ca urmare a solicitării de reziliere a acordului cadru din Programul Naţional în Şcoli al României 2017-2023, venită din partea operatorului economic SC Dunărea Prod SRL, punct de lucru sat Lămoteşti, comuna Milcovul”.

Potrivit CJ Vrancea, cauza invocată pentru stoparea furnizării acestor produse „este contextul economic general afectat: lipsa materiei prime şi volumele limitate de lapte, care sunt în scădere din cauza diminuării efectivelor de animale şi a secetei din acest an, care a dus la obţinerea de furaje mai scumpe şi mult mai puţine, precum şi creşterea generalizată a costurilor de producţie.”

Ca urmare, operatorul economic nu va mai fi în măsură să furnizeze lapte şi produse lactate din cauza epuizării stocurilor produse în luna august 2022. În această situaţie se află şi judeţele Iaşi, Vaslui şi Bacău, precizează CJ Vrancea.

Soluţia autorităţilor din Vrancea este de a relua licitaţia în procedură de urgenţă şi de a atribui contractele pe loturi, zonal, astfel încât să fie încurajaţi şi producătorii locali să depună oferte.

În şcoli va continua furnizarea celorlalte produse destinate elevilor, respectiv corn şi produse de panificaţie şi mere, precizează Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lapte,
şcoli,
criză

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici