Criza rezidenţiatului | Sorina Pintea: Preşedintele să numească un interimar la Educaţie pentru 2 zile

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul crizei examenului de rezidenţiat, că preşedintele României este responsabil pentru situaţia actuală, întrucât „nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională”, aceea de numire a unui interimar la Educaţie chiar şi pentru două zile.

1658 afișări
Imaginea articolului Criza rezidenţiatului | Sorina Pintea: Preşedintele să numească un interimar la Educaţie pentru 2 zile

Criza rezidenţiatului | Sorina Pintea: Preşedintele să numească un interimar la Educaţie pentru 2 zile

Ministrul demis prin moţiune de cenzură al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, într-o intervenţie la Digi 24, faptul că preşedintele României este responsabil pentru situaţia amânării examenului de rezidenţiat, întucât a refuzat să numească un ministru interimar al Educaţiei.

„Au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legate de acest examen, dar nu avem ministru interimar al Educaţiei, nu am avut, pentru că preşedintele nu a numit acest ministru, nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională”, a spus Pintea.

Ea a declarat şi faptul că este de părere că există soluţii juridice pentru soluţionarea acestei crize a examenului de rezindeţiat.

„Cred că există soluţii din punct de vedere juridic, nu neapărat - ştiu eu - o legătură, că nu face Guvernul, că n-a făcut, că nu ştie. Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât, aceste Ordine să poată fi semnate”, informează ministrul demis prin moţiune al Sănătăţii.

Pintea a mai spus că, din punctul său de vedere, Ministerul Sănătăţii şi-a respectat toate atribuţiile pe care le are în organizarea examenului de rezidenţiat, „exact ca şi în ceilalţi ani”.

„Până la urmă, cu siguranţă este o problemă de organizare a acestui examen la timp. Pentru că în afară de actele normative pe care trebuia să le promovăm, mai există un act normativ care spune că suntem obligaţi să organizăm acest concurs, acest examen, în trimestrul patru al fiecărui an”, informează Pintea.

Ea a menţionat şi faptul că este de acord că nu e drept ca medicii rezidenţi şi chiar pacienţii să sufere din cauza unei crize şi a unui scandal politic, spunând despre acest lucru că „nu este normal şi nu este corect”.

Întrebată dacă ar fi putut fi găsite şi alte soluţii în acest sens, sau dacă ar fi putut fi semnată o hârtie înainte să se ajungă la această situaţie de amânare a acestui examen, Sorina Pintea a declarat că „fiecare trebuie să-şi facă treaba”.

Ministrul demis prin moţiune al Sănătăţii a conchis spunând că nu se poate pronunţa în acest moment cu privire la posibilitatea reamânării examenului de rezidenţiat.

„N-aş putea să răspund la această întrebare acum. Pot doar să vă spun că orice Ordin semnat de către o singură persoană sau doar de Ministerul Sănătăţii, fără Ministerul Educaţiei, vulnerabilizează acest examen şi nu cred că avem nevoie de asta, o singură contestaţie ar amâna totul”, a concluzionat Sorina Pintea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici