Cseke: Spitalul Judeţean Constanţa este cel mai aproape de a intra în clasa întâi de clasificare

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, susţine că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa are cele mai mari şanse să fie trecut în clasa întâi de clasificare dintre toate unităţile importante din ţară, iar acest fapt înseamnă că va putea primi mai mulţi bani decât în prezent.

108 afișări
Imaginea articolului Cseke: Spitalul Judeţean Constanţa este cel mai aproape de a intra în clasa întâi de clasificare

Cseke: Spitalul Judeţean Constanţa este cel mai aproape de a intra în clasa întâi de clasificare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este în plin proces de reorganizare care trebuie să continue. Este spitalul cel mai aproape de a intra în clasa întâi de clasificare dintre spitalele din România, ceea ce înseamnă că este pe drumul cel bun, dar mai sunt anumite lucruri care trebuie rezolvate", a declarat, vineri, la inaugurarea noii Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cseke Attila, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că unităţii medicale de la Constanţa îi mai lipsesc doar două specializări faţă de alte spitale din ţară care mai au nevoie de patru, şapte sau zece specializări.

"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa stă cel mai bine dintre spitalele care ar trebui să se încadreze la clasa întâi. Îi mai lipsesc două specializări, este vorba de boli infecţioase şi pneumologie, dar în urma discuţiilor cu managerul spitalului şi cu reprezentanţii autorităţilor locale înţeleg că se vor găsi soluţii şi pentru aceste specializări. De exemplu, Timişoara are patru specializări lipsă, Cluj Napoca - şapte, Târgu Mureş - patru, Iaşi - zece din 18 ceea ce arată dezorganizara spitalelor şi că este nevoie de măsuri mai radicale. Important este de reţinut că finanţarea spitalelor de la 1 iunie va avea în vedere şi clasificarea lor, adică eşti într-o clasă superioară, ai o finanţare mai bună, deci Constanţa şi celelalte centre regionale au tot interesul să se încadreze cât mai sus", a declarat ministrul Sănătăţii.

El a mai spus că săptămâna viitoare va fi publicat ordinul ministrului privind metodologia de clasificare a spitalelor, iar din momentul publicării, spitalele au la dispoziţie 30 de zile pentru a transmite o fişă pe baza căreia Ministerul Sănătăţii va evalua toate unităţile medicale şi le va clasifica.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat vineri, la Constanţa, la inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, investiţie care se ridică la 970.000 de lei.

UPU a fost reabilitată în două etape, prima fiind finalizată în vara anului trecut, iar cea de-a doua a fost inaugurată vineri. Unitatea reabilitată cuprinde sectorul de Obstretică-Ginecologie, Urgenţa de Copii, camera de resuscitare, camera de monitorizare, laborator şi anexe aferente activităţii medicale. Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa este cea mai mare din ţară, având o suprafaţă de 900 de metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici