Cseke: Vor fi acordate stimulente în domeniul medical, dar numai celor care merită

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că vor fi acordate stimulente în sănătate, dar doar pentru personalul care se implică şi are rezultate.

47 afișări
Imaginea articolului Cseke: Vor fi acordate stimulente în domeniul medical, dar numai celor care merită

Cseke: Vor fi acordate stimulente în domeniul medical, dar numai celor care merită (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cseke Attila a declarat că legislaţia oferă posibilitatea acordării de stimulente, dar acestea vor fi acordate doar pentru rezultate deosebite.

"Există o legislaţie în vigoare, un articol în Legea 95, cu posibilitatea de acordare de stimulente personalului din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi din cele judeţene şi Ministerul Sănătăţii şi autorităţile judeţene de sănătate publică, încă o dată, o posibilitate. Aceste stimulente s-au mai acordat, noi avem un program de reformă legislativă în domeniul medical destul de ambiţios, de care o să vorbim în săptămânile următoare. Dacă acestea sunt atinse, putem să discutăm de acordarea de stimulente, dar pentru o categorie de personal, personalul care se implică şi are rezultate, stimulentele nu sunt o categorie de ajutor pentru toată lumea, se acordă pentru rezultate deosebite, în funcţie de aceste rezultate vom decide în consecinţă", a afirmat Cseke Attila.

Ministrul a spus că nu se ştie când vor fi acordate aceste stimulente.

"Nu ştiu care va fi durata, sunt alte priorităţi care, dacă sunt atinse, aceste stimulente pot fi acordate, dar nu pentru toată lumea, pentru o anumită parte din personalul ministerului, cei care se implică şi care au disponibilitatea de efort la muncă, trebuie să existe o diferenţiere între personal", a adăugat Cseke.

Cseke Attila a participat, vineri, la Institutului Oncologic "Ioan Chiricuţă" din Cluj-Napoca, la inaugurarea noilor echipamente din Laboratorul de Radioterapie, care sunt în prezent cele mai moderne şi mai complexe echipamente de acest fel din România.

Investiţia a fost de peste 3,5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici