CSM a avizat negativ proiectul de OUG ce vizează impozitarea pensiilor speciale

Membrii CSM au avizat negativ, vineri, prevederile din proiectul de OUG ce vizează unele măsuri fiscal bugetare, între care şi impozitarea pensiilor magistraţilor. Decizia a fost adoptată în unanimitate.

184 afișări
Imaginea articolului CSM a avizat negativ proiectul de OUG ce vizează impozitarea pensiilor speciale

CSM a avizat negativ proiectul de OUG ce vizează impozitarea pensiilor speciale

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ prevederile ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti din proiectul de Ordonanţă a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscale-bugetare”, se arată în minuta plenului de vineri.

Într-o reacţie transmisă public joi, CSM arata că proiectul legislativ care vizează şi pensiile magistraţilor încalcă jurisprudenţa constituţională care subliniază că independenţa justiţiei include şi asigurarea unei pensii de serviciu. CSM a mai spus că nu va „tolera” afectarea statutului magistratului prin aceste măsuri fiscale.

Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%, la cuantumuri diferite, conform unui act normativ pregătit de Guvern, au declarat surse oficiale.

Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, cele între 2000 şi 7.000 de lei vor avea un impozit de 10%, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei impozitul va fi 30%, iar pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei impozitul va fi de 50%. Impozitul va fi aplicat doar pensiilor speciale, nu şi celor din contrbuţii, au precizat sursele citate.

Taguri:
csm,
pensii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici