CSM a desemnat în această săptămână patru noi inspectori judiciari

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a desemnat în această săptămână patru noi inspectori judiciari, respectiv un judecător şi trei procurori, care vor executa controalele la instanţele şi parchetele din regiunile Muntenia-Oltenia şi Moldova-Dobrogea.

271 afișări
Imaginea articolului CSM a desemnat în această săptămână patru noi inspectori judiciari

CSM a desemnat în această săptămână patru noi inspectori judiciari (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto))

Concret, plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în şedinţa de miercuri, în urma interviurilor privind ocuparea unor posturi vacante de inspector judiciar în cadrul Serviciului de Inspecţie Judiciară pentru Judecători, a declarat-o admisă pe judecătoarea Elena Speranţa Defta, de la Tribunalul Giurgiu.
Unsprezece magistraţi şi-au depus candidatura pentru postul de inspector judicia, patru şi-au retras candidaturile, iar doi nu s-au prezentat la interviu.

Elena Defta a fost numită inspector în cadrul Serviciului de Inspecţie Judiciară pentru judecători pentru un mandat de şase ani, pe regiunea Muntenia-Oltenia

Marţi, 29 noiembrie, CSM i-a desemnat ca inspectori judiciari pe procurorii Tudor Dorneanu, de la DNA-Serviciul Teritorial Bacău, Andreea Lionte, şeful Parchetului Judecătoriei Craiova, şi Monica Pleşa, de la Parchetul Curţii de Apel Bacău (delegată la Parchetul Tribunalului Harghita).

Dorneau şi Leonte vor fi inspectori pe regiunea Muntenia-Oltenia, iar Pleşa pe regiunea Moldova-Dobrogea.

În 22 septembrie 2011, procurorii Tiberiu Niţu, Alin Saiciuc şi Nicoleta Rhfir au fost desemnaţi, de către CSM, pentru posturile de inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare, scoase la concurs pe zonele Muntenia-Oltenia-Dobrogea.

Anterior, judecătoarele Liliana Novac - Curtea de Apel Bacău şi Mihaela Paşca - vicepreşedintele Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti au fost desemnate pentru posturile de inspector pe instanţele din Moldova, respectiv Muntenia-Dobrogea.

Sanda Mateş - prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Braşov şi Gheorghe Fiţ - procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia au fost recrutaţi pentru cele două posturi care vor inspecta parchetele din Ardeal-Banat-Crişana.

Totodată, Cornelia Prisecariu, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Iaşi, a fost desemnată să verifice parchetele din Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici