CSM Bucureşti a câştigat meciul cu SCM Craiova, scor 28-22

CSM Bucureşti a câştigat cu 28-22 partida din deplasare cu SCM Craiova, din cadrul etapei a 12-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. În urma acestui rezultat, diferenţa la vârf dintre SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti este de trei puncte.

103 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti a câştigat meciul cu SCM Craiova, scor 28-22

CSM Bucureşti a câştigat meciul cu SCM Craiova, scor 28-22

CSM Bucureşti a scăpat ca prin urechile acului de o înfrângere în primul meci al anului, 27-26 cu Gloria Buzău, astfel că lumea handbalului feminin a aşteptat să vadă reacţia campioanei la Craiova, pe un teren unde a pierdut sezonul trecut. Şi mai ales pentru că Vâlcea luase un avans de şase puncte în clasament înaintea acestui meci. Reacţia „tigroaicelor” a fost promptă, dar au profitat şi de probleme din tabăra gazdelor. CSM Bucureştiu nu le are la dispoziţie pe Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic, dar problemele sunt şi mai mari la SCM, fără Cristina Zamfir şi Ana Maria Ţicu.

Pentru a-şi face meciul cât mai uşor, CSM Bucureşti a început cu o apărare puternică, avându-le în centru pe Jacobsen şi Cvijic, iar ca intermediari pe Omoregie şi Lekic. Fără jucătoare care să facă diferenţa de la distanţă, Craiova s-a descurcat greu şi cu excepţia primului minut, când a deschis scorul, a alergat tot timpul după adversară. Gazdele au înscris următorul gol abia în minutul 9, când echipa campioană avea deja 3-1.

CSM Bucureşti a încercat să joace cât mai iute şi să finalizeze după trei-patru pase în poziţional. Tactica a fost cu bune şi rele, pentru că reuşitele au alternat cu mingile pierdute, motiv pentru care Craiova a reuşit să rămână cât de cât aproape, 6-7 (min. 18). Dragan Djukic a solicitat time-out, a cerut mai multă răbdare, iar din acel moment CSM Bucureşti nu a mai avut emoţii în privinţa scorului. Până la pauză, „tigroaicele” au luat deja un avans de 5 goluri, 15-10.

În partea secundă, gazdele au schimbat tactica şi au jucat cu doi pivoţi. O decizie a antrenorului Burcea care a dat roade, în condiţiile în care pivoţii au început să scoată aruncări de la 7 metri pe bandă rulantă. La fel au şi fost ratate aruncările, pe bandă rulantă, astfel că diferenţa a jonglat permanent între 5-6 goluri, până spre final, când CSM s-a desprins la 28-20. După 60 de minute, campioana s-a impus cu 28-22 şi poate să spună că a trecut cu brio peste un hop dificil. Provocările vor veni însă în lanţ în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici