CSM nu a reuşit să o valideze pe Adina Florea la şefia SIIJ nici după 7 ore de discuţii contradictorii. Blocaj după centralizarea voturilor

CSM nu a reuşit, nici pentru a şaptea oară, validarea Adinei Florea în funcţia de şef al Secţiei de anchetare a magistraţilor, din cauza unui blocaj: 9 membri CSM au votat „pentru”, 9 „împotrivă”, iar un vot a fost nul. Discuţia va fi reluată la următorul plen, au precizat surse din Consiliu.

3592 afișări
Imaginea articolului CSM nu a reuşit să o valideze pe Adina Florea la şefia SIIJ nici după 7 ore de discuţii contradictorii. Blocaj după centralizarea voturilor

CSM nu a reuşit să o valideze nici a şaptea oară pe Adina Florea la şefia SIIJ. Blocaj după centralizarea voturilor

Surse din CSM au precizat, pentru MEDIAFAX, că s-a produs un blocaj după centralizarea voturilor pentru validarea Adinei Florea în funcţia de şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ): 9 voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi un vot anulat.

Astfel, potrivit aceloraşi surse, discuţia va fi reluată la următorul plen CSM.

Decizia privind şefia Secţiei de anchetă a fost luată după o şedinţă de plen care a durat 7 ore, în cadrul căreia au fost mai multe discuţii contradictorii cu privire la acest subiect.

De altfel, mai mulţi procurori de la Parchetul General, DIICOT şi de la DNA i-au solicitat procurorului CSM Codruţ Olaru să ceară în plenul de marţi, în numele lor, amânarea discuţiei privind validarea concursului pentru numirea Adinei Florea în funcţia de şef al SIIJ până la o hotărâre a CJUE.

În debutul plenului CSM, procurorul Bogdan Pirlog a cerut invalidarea concursului de numire a Adinei Florea în funcţia de şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) deoarece, potrivit acestuia, procedura de numire nu a fost efectuată conform regulamentului şi el s-a considerat nedreptăţit atunci când a susţinut interviul. Acesta a spus că nu i-au fost aprobate cererile privind data susţinerii interviului, mai ales pentru că a anunţat că pleacă din ţară. Pîrlog a spus că se consideră vătămat.

Taguri:
csm,
secţie anchetă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici