CSM reacţionează la speculaţiile legate de eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea şi la afirmaţiile acestuia că a fost condamnat politic

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, vineri, că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii.

2903 afișări
Imaginea articolului CSM reacţionează la speculaţiile legate de eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea şi la afirmaţiile acestuia că a fost condamnat politic

CSM reacţionează după speculaţiile legate de eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea, dar şi după afirmaţiile acestuia că a fost condamnat politic

Precizările vin după ce speculaţiile apărute la adresa judecătorilor care au decis eliberarea lui Liviu Dragnea, dar şi ca urmare a declaraţiilor fostului lider PSD şi ale avocatului său, cu privire la faptul că a fost o condamnare politică.

Într-un comunicat transmis de CSM, „secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independenţa judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti”.

„Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, se arată în comunicat.

Precizările vin după ce, imediat după eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea, joi, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la alte motive decât cele reale şi legale pentru care judecătorii Tribunalului Giurgiu ar fi luat decizia eliberării fostului lider PSD.

Pe de altă parte, comunicatul CSM vine şi ca urmare a solicitării judecătoarei Andreea Chiş, membru CSM, de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti, după declaraţiilor lui Liviu Dragnea şi ale avocatului său, care au spus că în cazul fostului lider PSD a fost vorba de o condamnare politică. „Aceste afirmaţii sunt extrem de grave, cu atât mai mult cu cât provin din partea unei persoane care nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în cauza în care a fost condamnat definitiv şi şi-a executat pedeapsa”, a spus judecătoarea Andreea Chiş, care a cerut CSM să condamne aceste afirmaţii.

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă.

Dragnea a stat închis 2 ani şi 2 luni.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csm,
reacţie,
dragnea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici