CSM va discuta, joi, cererea MAI referitor la detaşarea a cinci procurori

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ia în discuţie, joi, cererea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) de încetare a detaşării în cazul a cinci procurori, printre care şi şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Irinel Păun.

163 afișări
Imaginea articolului CSM va discuta, joi, cererea MAI referitor la detaşarea a cinci procurori

Şeful DGA, Irinel Păun (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

MAI a cerut încetarea detaşării a cinci procurori, printre care şi a şefului DGA, Irinel Păun.

Ceilalţi patru procurori sunt Lucian Doxan, Mircea Petrescu, Ionel Corbu şi Ionel Marian Gherman.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a adresat conducerilor instituţiilor din sistemul judiciar care au magistraţi detaşaţi să exprime un punct vedere cu privire la detăşările către diferite instituţii publice. Termenul până la care instituţiile puteau să comunice răspunsul a fost 20 martie.

Consiliul şi-a stabilit ca direcţie, rezultată din conţinutul raportul intermediar al Comisie Europene, reanalizarea detaşărilor judecătorilor şi procurorilor, cu termen de realizare martie 2009.

Potrivit legii, CSM nu poate cere încetarea detaşării magistraţilor, acesta fiind atributulul exclusiv al instanţei sau parchetului de la care magistratul a fost detaşat, fie al instituţiei unde a fost detaşat. Totodată, încetarea detaşării mai poate fi cerută de magistratul detaşat.

Surse din MAI au susţinut, miercuri, că ministerul a propus încetarea delegărilor de procurori de la Direcţia Generală Anticorupţie, după ce a primit o adresă din partea CSM referitoare la analizarea situaţiei de delegări de procurori.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, vrea să desfiinţeze Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi să restructureze "din temelii" Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), susţineau, marţea trecută, surse ministeriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici