Cu cât este plătit avocatul lui Gheorghe Dincă. Apărătorul numit din oficiu primeste o sumă fixa indiferent cât timp va dura procesul

Avocatul Bogdan Alexandru, apărătorul numit din oficiu al lui Gheorghe Dincă, primeşte 600 de lei, indiferent cât timp va dura procesul, suma fixă putând fi cel mult dublată dacă un judecător va considera acest lucru. Onorariul minim pe timpul urmăririi penale este de 300 de ei.

2428 afișări
Imaginea articolului Cu cât este plătit avocatul lui Gheorghe Dincă. Apărătorul numit din oficiu primeste o sumă fixa indiferent cât timp va dura procesul

Cu cât este plătit avocatul lui Gheorghe Dincă de stat. Apărătorul numit din oficiu o sumă fixa indiferent cât timp va dura procesul ucigasului

Avocaţii din oficiu primesc un onorariu minim de 313 de lei, impozabil, astfel că un apărător din oficiu rămâne, în mână cu 300 de lei. Această sumă este acordată în baza unui protocolul încheiat între Uniunea Barourilor din România, Ministerul Justiţiei şi Parchet.

Pentru cazul lui Gheorghe Dincă, fiind vorba de urmărire penală desfăşurată şi pe timpul nopţii, avocatul Bogdan Alexandru va primi o sumă mai mare, respectiv 800 de lei, până la trimiterea în judecată a dosarului.

„În cazul unei urmăriri penale, onorariul este, conform protocolului, de 1.254 de lei. Suma este impozabilă. La final se ajunge la 800 de lei. Este această sumă pentru că se acordă un spor de noapte de 100%. În cazul în care voi reprezenta clienetul în instanţă, pe toată perioada procesului, care poate dura câteva luni sau câţiva ani, suma este la jumătatea celei pentru urmărirea penală. Cei 600 de lei se vor da pentru întreaga perioadă şi sunt impozitaţi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocatul Bogdan Alexandru.

Avocatul poate face cerere de suplinire a acestei sume, iar dacă cererea este aprobată de judecător, un apărător din oficiu poate primi cel mult dublul sumei, adică 1.200 de lei.

Onorariile apărătorilor din oficiu au fost majorate anul acesta cu 130%, anterior fiind mult mai mici.

Taguri:
avocat,
onorariu,
caracal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici