Cu condamnare, spre funcţia cea mare. La Spitalul CF Iaşi, un medic cu „bubă” în cazier vrea să redevină manager

Polemică la concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul CF Iaşi.

263 afișări
Imaginea articolului Cu condamnare, spre funcţia cea mare. La Spitalul CF Iaşi, un medic cu „bubă” în cazier vrea să redevină manager

Cu condamnare, spre funcţia cea mare. La Spitalul CF Iaşi, un medic cu cazier vrea să redevină manager

La Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi a început concursul pentru obţinerea postului de manager. Prima probă, cea a testului grilă, a fost susţinută ieri, iar tot procesul va fi încheiat pe 14 decembrie, când vor fi afişate rezultatele contestaţiilor permise după ultima probă.

La concurs s-au înscris doi candidaţi: actualul manager interimar, dr. Cristina Mitrofan, şi fostul director al spitalului, dr Mihai Glod. Iniţial, celui din urmă nu i s-a permis să candideze, fiind respins de comisie pentru că nu îndeplinea o condiţie obiligatorie, să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârşirea unei fapte cu intenţie.

Mihai Glod are o „pată” în cazierul judiciar, fiind vorba despre o condamnare cu amânarea executării pedepsei pe o perioada de 2 ani pentru conducere sub influenţă alcoolului, sentinţa instanţei fiind dictată pe 17.02.2022. Ca atare, comisia de concurs a respins dosarul de înscriere al lui Mihai Glod.

O contestaţie făcută de candidat a dus la reanalizarea dosarului şi primirea acestuia pe lista candidaţilor, socotindu-se că condamnarea cu amânare nu este, de fapt, o condamnare, iar fapta de a fi băut la volan nu este una cu intenţie.

Mediafax a cerut lămuriri, prin intermediul secretariatului Spitalului Clinic CF Iaşi, de la Comisia care supervizeză concursul despre motivele care au dus la acceptarea candidaturii lui Mihai Glod, după ce, iniţial, acest lucru îi fuseseră interzis.

„În urma analizării documentelor şi înscrisurile din conţinutul dosarului de înscriere pentru participarea la concursul mai sus menţionat, urmare a contestaţiei formulată de către candidatul dr. Mihai Glod, prin prezenta vă comunicăm că dosarul îndeplineşte toate condiţiile de admisibilitate şi validare pentru a participa la concurs, conform dispoziţiilor şi prevederile legale, iar pe cale de consecinţă contestaţia a fost admisă. Precizăm că membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor, nu au calitatea şi căderea de constata dacă o faptă săvârşită de o persoană este cu intenţie”, a comunicat Comisia de soluţionare a contestaţiilor, prin semnătura celei care o conduce, conf. univ. dr. Laura Endres.

Menţionăm că mesajul trimis pe e-mail, care conţine mai multe greşeli de ortografie şi gramaticale (una este virgula pusă nefericit între subiect şi predicat), a fost transcris întocmai de redacţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici