Cu mic, cu mare, în vacanţa de vară. Excursiile în familie sunt cadouri ideale, care formează conexiuni solide între părinţi şi copii

  • Astăzi, 25 iunie, toţi elevii au intat în vacanţa de vară.
  • Excursiile cu familia sunt în trend anul acesta.
  • Educator parental: Părinţii trebuie să le ofere copiilor mai degrabă o experienţă decât o jucărie.
223 afișări
Imaginea articolului Cu mic, cu mare, în vacanţa de vară. Excursiile în familie sunt cadouri ideale, care formează conexiuni solide între părinţi şi copii
Astăzi, toţi elevii au luat vacanţă, iar excursiile cu familia sunt în trend. Andrei, de exemplu, a aşteptat zilele libere pentru a petrece mai mult timp cu părinţii. El mărturiseşte că astfel de activităţi s-au diminuat în pandemie. Vacanţele sunt singurele momente în care petrec timp împreună. 
 
„Încercăm să ne găsim niste timp între teme şi culcare şi toate elementele de rutină. Cand mergem în vacanţă, ei măcar ştiu ce înseamnă vacanţă şi nu muncesc, se deconectează”, povesteşte elevul.
 
Pentru acei părinţi în pană de idei, care nu mai ştiu unde să îşi ducă micuţul, Alina Gheorghiescu, mamă şi blogger, recomandă trei locuri din România pentru a petrece timp de calitate cu cei mici. Printre cele preferate de ei se numără Delta Dunării, Zona Ţara Ovăzului şi Bucovina. 
 
„Am fost în parcul de Aventură Ariniş, unde este o zona de căţărări foarte frumoasă pentru copiii puţin mai mari, nu până în 5 ani. Există tir cu arcul, paintball, ştrand, tiroliană peste râul Moldova”, spune Alina Gheorghiescu.
 
Vacanţele reprezintă unul dintre cele mai importate aspecte ale dezvoltării mentale şi sociale ale unui copil, explică Livia Vlad, educator parental: „De multe ori, părinţii se gândesc că un gadget, o jucarie pot să îi aducă copilului mai multă fericire, dar asta e de moment. O vacanţă este cea care creează amintiri şi bucurii. Eu am o recomandare pentru părinţi: să le ofere mai degrabă o experienţă decât o jucărie”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici