Cultură de canabis pe malul unui râu din Timiş. Zona era supravegheată video

Şase persoane au fost reţinute deoarece au înfiinţat o cultură de canabis pe malul unui râu din judeţul Timiş.

313 afișări
Imaginea articolului Cultură de canabis pe malul unui râu din Timiş. Zona era supravegheată video

Cultură de canabis pe malul unui râu din Timiş. Zona era supravegheată video

DIICOT Timişoara anunţă că joi, procurorii au dispus reţinerea a opt inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, şase inculpaţi au înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătraţi, într-o zonă rurală a judeţului Timiş.

Pentru a nu fi observată şi a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă şi în apropierea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de ţevi. Totodată inculpaţii au instalat mai multe camere video cu transmitere live. Acestea erau ascunse în vegetaţia din apropierea plantaţiei, având scopul depistării unor potenţiali hoţi, dar şi pentru a observa o eventuală intervenţie a poliţiei.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alţi doi inculpaţi, care au aflat despre existenţa culturii de canabis, au recoltat, în mod repetat, cantităţi mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locuri din judeţul Timiş.

Procurorii şi poliţişti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au făcut, joi, 11 percheziţii. Astfel au fost identificate şi ridicate, dintr-un canton, cantităţile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis şi 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri, anchetatorii ridică plantele de canabis din cultura aflată pe malul râuluir. Tot vineri, inculpaţii vor fi duşi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canabis,
poliţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici