Cum afli la ce secţie de votare eşti arondat pentru alegerile parlamentare 2020

  • Duminică, 6 decembrie, se vor desfăşura alegerile parlamentare
  • Cei care nu ştiu unde îşi pot exprima opţiunea de vot, pot accesa site-ul Registrului Electoral
619 afișări
Imaginea articolului Cum afli la ce secţie de votare eşti arondat pentru alegerile parlamentare 2020

Cum afli la ce secţie de votare esti arondat pentru alegerile parlamentare 2020

Alegătorii care nu sunt siguri unde ar trebui să voteze pentru alegerile parlamentare din acest an, pot intra pe portalul Registrului Electoral, unde orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani poate afla în câţiva paşi unde îşi poate exprima opţiunea duminică, 6 decembrie 2020.

Registrul electoral este o bază de date la nivel naţional care păstrează permanent datele tuturor cetăţenilor români cu drept de vot.

Sunt necesare codul numeric personal (CNP) şi numele de familie în primele două câmpuri. Al treilea câmp trebuie completat de utilizator cu un cod aleatoriu care va fi generat de site.

Odată completate cele 3 câmpuri, vei afla numărul secţiei, adresa secţiei şi îţi va fi prezentată o hartă a zonei.

Alegătorii care au viză de flotant, dar nu s-au înscris în Registrul Electoral printr-o cerere către Primărie, trebuie să voteze la secţia unde este arondată adresa de reşedinţă. Aceste informaţii sunt disponibile pe Vot România.

În diaspora, harta secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare poate fi consultată pe EFOR.

Duminică, 6 decembrie, se vor desfăşura alegerile pentru desemnarea viitorilor deputaţi şi senatori. Scrutinul pentru alegerea parlamentarilor şi a deputaţilor va fi marcat de măsurile sanitare de siguranţă, care îi vor obliga pe alegători să poarte mască, să păstreze distanţa şi să folosească dezinfectantul pus la dispoziţie.

Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie au fost organizate 18.802 secţii de votare. În diaspora se poate vota în 748 de secţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici