Cum arată pădurea de pin din Parcul Domogled, mistuită de foc. Pompierii s-au retras neputincioşi duminică seara

Incendiul de la pădurea de pin din Parcul Naţional Domogled nu a fost stins de mai bine de 48 de ore, iar pompierii s-au retras din zonă, duminică seara, urmând să reia acţiunile în cursul zilei de luni. Pe 100 de metri liniari arde intens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1652 afișări
Imaginea articolului Cum arată pădurea de pin din Parcul Domogled, mistuită de foc. Pompierii s-au retras neputincioşi duminică seara

Cum arată pădurea de pin din Parcul Domogled mistuită de foc. Pompierii s-au retras neputincioşi duminică seara

Potrivit reprezentanţilor ISU Caraş-Severin, intervenţia de duminică s-a realizat atât din aer, cât şi de la sol, iar la ultima recunoaştere s-a observat o porţiune de 100 de metri liniari unde arde intens.

„Pe parcursul recunoaşterii a mai fost identificată doar o porţiune de aproximativ 100 de metri liniari unde arde mai intens. Echipajele de la sol (...) au intervenit cu sprijinul rucsacilor de intervenţie la incendii de pădure şi a altor mijloace (bătătoare, lopeţi). Seara efectivele de la sol au început să se retragă pentru ziua azi de la locul intervenţiei. Elicopterele rămân în zonă şi vor interveni şi mâine (luni – n.r.), daca vor permite conditţile meteo”, arată reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, iar sâmbătă se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, potrivit ISU Caraş-Severin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici