Cum arată topul judeţelor în campania de vaccinare. Situaţia completă pe grupe de vârstă

  • Locuitorii din oraşul Bucureşti şi din judeţele Cluj, Sibiu şi Braşov sunt în fruntea topului privind campania de vaccinare din România.
  • Potrivit statisticii, persoanele din categoria de vârstă 60-69 de ani s-au vaccinat în proporţia cea mai mare.
1772 afișări
Imaginea articolului Cum arată topul judeţelor în campania de vaccinare. Situaţia completă pe grupe de vârstă

Cum arată topul judeţelor în campania de vaccinare. Situaţia completă pe grupe de vârstă

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunţat marţi care este topul judeţelor în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID.

„În acest moment municipiul Bucureşti are o rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă eligibilă cu vârsta de peste 12 ani de 45,9%. Cluj are 42,6%, Sibiu 36,18%, Braşov 33,8% şi Timiş 33%. Sunt 9 judete care au acoperire vaccinală peste 30%, 25 judeţe între 20 şi 30% şi 8 judeţe cu rata de acoperire vaccinală sub 20%”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Românii cu vârste cuprinse între 60 şi 69 de ani au arătat cel mai mare interes pentru vaccinare.

„În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală pe grupe de vârstă cea mai mare rată este la grupa de vârstă 60-69, peste 37%, urmată de grupa 70-79 ani, 34,7%, şi de grupa 50-59 cu 34,6%. Grupa de vârstă 12-16 ani are o acoperire de 2,4%, adică 20.700 de persoane, iar grupa 16-19 ani are o rată de acoperire vaccinală de 15,9%, ceea ce în valoare absolută înseamnă 130.000 de persoane vaccinate cu minimum o doză”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Peste 4 milioane de români s-au vaccinat până în prezent. Rata de acoperire vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă de peste 12 ani este circa 28%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici