Cum arată un sediu de poliţie din Cluj: Geamuri de lemn, vechi de 30 de ani, bătute în cuie pentru a ţine frigul departe

  • Condiţii de muncă precare la un post de poliţie din Cluj reclamate de sindicatul Europol.
  • Geamurile de lemn, vechi de peste 30 de ani, sunt bătute în cuie pentru a ţine frigul la distanţă.
  • Reţeaua de gaze naturale trece prin faţa porţii, dar e încălzit cu lemne.
276 afișări
Imaginea articolului Cum arată un sediu de poliţie din Cluj: Geamuri de lemn, vechi de 30 de ani, bătute în cuie pentru a ţine frigul departe

Sursă foto: Facebook/Europol

„Fotografiile pe care le vedeţi nu sunt ale unei case părăsite, sunt ale Postului de Poliţie Comunal Fizeşul Gherlii, situat la doar 5 km de municipiul Gherla. În ciuda promisiunilor repetate şi solicitărilor făcute pe toate canalele posibile, această structură de poliţie se confruntă în continuare cu condiţii de ev mediu, încăperi insalubre, degradate substanţial, nu doar că pun în pericol sănătatea a celor trei poliţişti care îşi desfăşoară aici activitatea ori a cetăţenilor care îi trec pragul ci afectează negativ calitatea serviciului poliţienesc prestat în comunitate”, arată Europol.

Geamurile de lemn, vechi de peste 30 de ani, sunt bătute în cuie pentru a ţine frigul la distanţă, în timp ce poliţiştii „se străduiesc să-şi desfăşoare îndatoririle într-un mediu puţin superior unei grote”.

Deşi reţeaua de gaze naturale trece prin faţa porţii postului de poliţie acesta este încălzit cu lemne, lipsa de racordare la aceste utilităţi nu permit montarea unei alte surse eficiente de căldură. Eforturile poliţiştilor de a încălzi sediul Postului de Poliţie Comunal Fizeşul Gherlii sunt zadarnice, deoarece căldura se disipează rapid prin ferestrele de lemn care, la fel ca geamurile, sunt bătute în cuie pentru a nu cădea.

„Este evident că poliţiştii din mediul rural au devenit martorii neputinţei sistemului, în ciuda angajamentelor verbale şi a promisiunilor de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, nimeni nu a ridicat un deget. Au fost făcute nenumărate sesizări, situaţia este cunoscută până la cel mai înalt nivel din IPJ Cluj, însă în afară de promisiuni nu s-a realizat nimic. Aşa cum am spus anterior, această situaţie nu afectează doar mediul de lucru al poliţiştilor ori sănătatea cetăţenilor care intră în postul de poliţie, ci are un impact direct şi asupra serviciilor pe care poliţiştii le pot oferi comunităţii. În condiţii precare de lucru, capacitatea de intervenţie şi rezolvare a problemelor este redusă, aspect ce poate compromite siguranţa cetăţenilor. În luna ianuarie a anului 2024, Postul de Poliţie Comunal Fizeşul Gherlii reprezintă un trist exemplu al promisiunilor neîndeplinite şi al indiferenţei faţă de condiţiile de muncă al poliţiştilor din mediul rural, mereu sacrificaţii de serviciu, fără dotări corespunzătoare, cu un deficit de personal istoric, cu sedii insalubre şi cu toaletele în fundul curţii, dar noi vorbim de o poliţie europeană dintr-un stat aspirant la spaţiul Schengen”, arată sindicatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici