Cum au fost salvate culturi şi imobile pe o rază de 10 km. Rachete antigrindină, lansate în judeţul Olt

Angajaţii Staţiei antigrindină din comuna Vişina, judeţul Olt, au lansat 17 rachete care au dus la spargerea norilor formaţi deasupra localităţii şi au salvat, în acest fel, culturile şi casele locuitorilor.

2478 afișări
Imaginea articolului Cum au fost salvate culturi şi imobile pe o rază de 10 km. Rachete antigrindină, lansate în judeţul Olt

Rachete antigrindină, lansate în judeţul Olt. Au fost salvate culturi şi imobile pe o rază de 10 km (FOTO: Radio Timisoara)

Cele 17 rachete antigrindină au fost lansate miercuri seara de la Staţia din comuna Vişina, în condiţiile în care cerul deasupra localităţii era acoperit cu nori.

Rachetele au spart norii şi au dus la salvarea culturilor şi caselor din zonă, susţin reprezentanţii Primăriei Vişina.

„Mulţumim Staţiei Antigrindină Vişina pentru promptitudine, reacţie contra timp. (…) Prin lansarea celor 17 rachete antigrindină, s-au salvat culturile, imobilele şi mobilele pe o rază de 10 km”, au transmis reprezentanţii primăriei pe Facebook, unde au postat şi fotografii cu rachetele.

În judeţul Olt, furtunile au produs pagube miercuri seara. În localitatea Corabia, din cauza vântului puternic, 22 de copaci, 3 stâlpi şi un panou publicitar au căzut. Tabla a fost desprinsă de pe un acoperiş, iar 3 autoturisme au fost avariate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici