Cum au scăpat cu viaţă o femeie şi copiii ei dintr-un sat ucrainean atacat

  • În satul Nemeshaevo, situat la aproximativ 40 de kilometri de Kiev, locuitorii au fost nevoiţi să se înghesuie sub pământ în pivniţele reci, folosite de obicei pentru a depozita cartofi şi sfeclă, pentru a se proteja de bombardamente.
  • Aşa au scăpat cu viaţă şi cei din familia Ekaterinei Kryshtal.
1952 afișări
Imaginea articolului Cum au scăpat cu viaţă o femeie şi copiii ei dintr-un sat ucrainean atacat

Rezidenta Ekaterina Kryshtal a povestit că nu au existat coridoare de evacuare.

Kryshtal, împreună cu soţul ei şi cei doi copii ai lor, în vârstă de 4 şi 11 ani, au folosit un calorifer electric pentru a se încălzi în casă, timp de câteva zile. Dar apoi s-a întrerupt curentul electric, ei au rămas şi fără gaz sau provizii, a spus ea, pentru CNN.

De mai multe ori, femeia a ieşit afară, în ciuda rugăminţilor familiei sale. De multe ori a fost atacată, dar a supravieţuit.

În urmă cu două zile, o parte dintre săteni au profitat de şansa de a se evacua singuri, fără escortă sau gărzi. Oamenii au format o coloană de aproximativ 70 de maşini şi au pornit la drum.

Soţul lui Kryshtal nu a putut să li se alăture, deoarece erau nouă persoane într-o singură maşină.

Pe drum, ucraineanca spune că s-a tras asupra coloanei, în ciuda steagurilor albe şi a pancartelor pe care scria „copii".

Kryshtal şi copiii ei au reuşit să scape şi se află acum într-o zonă sigură în apropiere de Khmelnytskyi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici