Cum au votat membrii Secţiei pentru procurori a CSM în şedinţa în care au dat AVIZ NEGATIV cererii ministrului Justiţiei de revocare a Codruţei Kovesi. Cine a fost favorabil solicitării

Secţia pentru Procurori a CSM a dat, marţi, aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

7279 afișări
Imaginea articolului Cum au votat membrii Secţiei pentru procurori a CSM în şedinţa în care au dat AVIZ NEGATIV cererii ministrului Justiţiei de revocare a Codruţei Kovesi. Cine a fost favorabil solicitării

Cum au votat membrii Secţiei pentru procurori a CSM în şedinţa în care au dat AVIZ NEGATIV cererii ministrului Justiţiei de revocare a Codruţei Kovesi. Cine a fost favorabil solicitării

"În şedinţa secţiei pentru procurori din 27 februarie 2018, Secţia pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitate revocării doamnei procuror şef. Prin urmare, avizul este unul negativ. În perioada următoare decizia va fi motivată, motivarea va fi una amplă, asumată", a declarat vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru.

Singurul care a votat pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi a fost iniţiatorul procedurii, Tudorel Toader, procurorii din CSM dând aviz negativ.

Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codruţ Olaru, Tatiana Toader, Nicolae Solomon şi Augustin Lazăr sunt cei care au considerat că nu se impune revocarea procurorului şef al DNA.

La şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM de marţi, ministrul Justiţiei a prezentat motivele care stau la baza cererii de revocare, iar procurorul şef al DNA şi-a expus punctul de vedere referitor la fiecare critică adusă de Tudorel Toader.

De asemenea, au avut loc mai multe replici acide între ministrul Justiţiei şi procurorulul şef al DNA, dar şi între Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici