Primăria Capitalei îşi propune să economisească peste 332 milioane de euro în 10 ani, printr-un contract cu STB

Primăria Bucureşti a anunţat vineri că va încheia în curând cu STB un contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători pentru o perioadă de 10 ani, ceea ce va duce la economii la buget.

1580 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei îşi propune să economisească peste 332 milioane de euro în 10 ani, printr-un contract cu STB

Cum va „îmbogăţi” STB Primăria Capitalei?

Potrivit unui comunicat al Primăriei Bucureşti, contractul va aduce scutirea la plata TVA pentru compensaţia acordată STB, astfel încât primăria va economisi anual peste 33,2 milioane de euro.

Astfel, conform autorităţilor locale, în cei 10 ani se vor economisi mai mult de 332 milioane de euro, bani care vor fi investiţi în infrastructura de transport.

CITEŞTE AICI: De la 1 august se scumpesc biletele la metrou şi STB. Ce preţuri vor avea

Încheierea contractului dintre Primăria Generală şi STB vine după lansarea în dezbatere publică, în cursul lunii mai, a proiectului de hotărâre a CGMB pentru avizarea „Studiului de oportunitate privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de călători” şi a seriei de consultări publice cu cetăţenii şi cu toţi factorii implicaţi.

Viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu, consideră că progresul în privinţa transportului public din Bucureşti va fi rapid şi semnificativ.

„Am reuşit să identificăm soluţiile legale pentru a fi scutiţi de TVA la plata compensaţiei, astfel că suma de 33 milioane de euro pe an, bani plătiţi de locuitorii Capitalei, va merge către investiţii. Se putea oricând identifica această soluţie, dar era nevoie de muncă, de înţelegerea profundă a mecanismelor legislative, iar acest lucru este posibil doar cu profesionişti”, a spus Bujduveanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici