Cum poţi să te angajezi în Germania fără permis de muncă

În condiţiile crizei financiare care afectează din ce în ce mai profund ţările din zona euro, românii au devenit victime colaterale şi tot mai multe state UE prelungesc restricţiile pe piaţa muncii. Cu toate acestea, angajatorii din comunitatea europeană pun la dispoziţia cetăţenilor comunitari peste 1,2 milioane de locuri de muncă, din care o treime în Germania, pentru care este nevoie de permis de muncă.

1092 afișări
Imaginea articolului Cum poţi să te angajezi în Germania fără permis de muncă

Cum poţi să te angajezi în Germania fără permis de muncă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Deşi Germania, cea mai mare economie a Uniunii, se zbate să reziste crizei şi să salveze şi celelalte state din zona euro, care se confruntă cu probleme economice, Berlinul a început să resimtă şocurile crizei datoriilor din zonă euro.

Chiar şi aşa, angajatorii de la Berlin caută lucrători din celelalte ţări din UE pentru a substitui lipsa de personal cu care se confruntă.

Potrivit portalului european de recrutare EURES, în prezent, firmele din Germania caută aproape 400.000 de lucrători.

Germania este unul dintre cele 11 state europene care încă mai păstrează restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, chiar şi după patru ani de la intrarea celor două ţări în UE.

Astfel, pentru ca un român să se poată angaja în Germania, este nevoie de un permis de muncă pe care angajatorul îl va obţine de la autorităţile locale şi numai după ce acesta demonstreaă că a căutat să angajeze o persoană din celelalte ţări membre, pentru care nu există restricţii.

Cu toate acestea, potrivit "Ghidului lucrătorului român în Germania", realizat de Angenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, există şi situaţii în care românii care vor să se angajeze în Germania nu au nevoie de permis de muncă.

Află cum poţi să te angajezi fără permis de muncă în Germania pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici