Cum pune UE beţe-n roate transportatorilor români

  • Pachetul Mobilitate 1 limitează, printre altele, accesul transportului rutier internaţional în Europa de Vest
  • Reprezentanţii domeniului estimează pierderi în cifra de afaceri şi un deficit de 5 miliarde de euro în sectorul transporturilor
  • România are 350.000 de şoferi profesionişti atestaţi
1166 afișări
Imaginea articolului Cum pune UE beţe-n roate transportatorilor români

Cum pune UE beţe-n roate transportatorilor români FOTO Profimedia

Parlamentul European a votat Pachetul Mobilitate 1, propuneri care duc la imposibilitatea de a efectua transport rutier internaţional în Europa de Vest, din România sau alte ţări estice. Camioanele, fie încărcate sau goale, vor trebui să se întoarcă în ţară la fiecare opt săptămâni, iar şoferii la fiecare patru săptămâni. Acest sector aduce României peste 6 miliarde de euro anual, iar estimările spun că o dată cu aceste schimbări deficitul va creşte cu 5 miliarde de euro. Iulian Andreica spune că noile măsuri îi vor determina pe mulţi să părăsească ţara.

  • „Mare parte din cei 350.000 o să migreze către firmele din vest. O să găsim soluţii şi o să ne reinventăm (...) Suntem una dintre firmele care avem puterea să ne adaptăm şi să mergem şi să infiinţăm o firmă într-o ţară care nu este periferică activităţii. Nu toţi o să dăm colţu' şi nu toţi o să ajugem la faliment”, spune directorul companie de transport, Iulian Andreica.

 

  • „Prevăd măsuri extrem de discriminatorii pentru exportatorii români (...) Pentru un camion înmatriculat în România, ţară periferică a Uniunii Europene, pentru care, această întoarcere la 8 săptămâni, generează în medie 6 zile pierdute”, adaugă responsabil informare UNTRR, Roxana Ilie.

             

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici