Cum s-a produs accidentul din Gorj

Accidentul din Gorj, soldat cu 19 răniţi, s-a produs din cauza şoferului, care, după ce camioneta s-a oprit în rampă, pe un drumul forestier, a încercat să repornească motorul, maşina a luat-o la vale şi s-a răsturnat într-o prăpastie, până în pârâul Naiba, potrivit anchetatorilor.

761 afișări
Imaginea articolului Cum s-a produs accidentul din Gorj

Cum s-a produs accidentul din Gorj (Imagine: Mediafax Foto)

În urma cercetărilor, poliţiştii gorjeni au stabilit că accidentul produs miercuri dimineaţă, în judeţul Gorj, unde o camionetă s-a răsturnat într-o prăpastie, s-a produs din cauza unei greşeli a şoferului maşinii.

Potrivit raportului de eveniment întocmit de anchetatori, motorul camionetei cu remorcă, condusă de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Obârşia Cloşani, judeţul Mehedinţi, s-a oprit într-o rampă, pe drumul forestier care leagă Cerna Sat de Barajul Cerna, comuna Padeş, judeţul Gorj.

Şoferul a încercat să repornească maşina, motorul nu a mai răspuns manevrelor făcute de acesta şi luat-o la vale, până s-a răsturnat în pârâul Naiba, aflat la o distanţă de aproximativ 20 de metri de drum.

Accidentul s-a produs miercuri, în jurul orei 04.30, pe un drum forestier din satul Cerna, comuna Padeş, din judeţul Gorj, într-o zonă de munte, greu accesibilă.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj a declarat pentru MEDIAFAX că în urma accidentului au fost rănite uşor 17 persoane, care au suferit diverse fracturi şi contuzii, în timp ce alte două persoane - o femeie de 33 de ani şi o fetiţă de 13 ani - sunt grav rănite.

Potrivit sursei citate, 15 victime au fost transportate, atât cu ambulanţe, cât şi cu maşini private, la spitalul din Baia de Aramă, unde s-a constatat că femeia de 33 de ani şi fetiţa de 13 ani sunt în stare critică şi s-a decis transferarea acestora la alte unităţi medicale. Femeia a fost preluată de un elicopter SMURD şi dusă la un spital din Capitală, iar un alt elicopter a ajuns pentru a o prelua pe fetiţă.

Elicopterul care a transportat-o pe femeie a aterizat, în jurul orei 12.00, la baza SMURD de la Apărătorii Patriei din Capitală, de unde a fost dusă la spital cu o ambulanţă.

De asemenea, alte cinci persoane rănite au fost transportate şi se află la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

Informaţiile privind numărul persoanelor aflate în camionetă şi al celor răniţi au fost contradictorii. Potrivit primelor date, în camionetă s-ar fi aflat 20 de persoane, iar cel puţin 12 dintre acestea au fost rănite. Şoferul maşinii le-a spus însă poliţiştilor că în maşină ar fi fost aproximativ zece persoane.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică, afirma că şase persoane au fost rănite şi transportate la spital. Reprezentantul Poliţiei a revenit apoi spunând că ar fi 18 răniţi, dintre care doi în stare gravă. El spunea că numărul total al răniţilor este incert deoarece unii dintre răniţi au ajuns la spital cu maşini private.

Pentru scoaterea victimelor din prăpastie au intervenit reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi salvamontişti, iar pentru preluarea răniţilor la faţa locului au ajuns nouă ambulanţe din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Caraş Severin.

Reprezentantul IPJ Gorj preciza că toate persoanele care se aflau în maşină, o camionetă Aro cu semiremorcă, sunt din judeţul Mehedinţi şi mergeau la cules de afine.

Potrivit acestuia, şoferul maşinii, în vârstă de 35 de ani, a fost testat cu alcooltestul şi s-a stabilit că nu consumase băuturi alcoolice, iar accidentul s-a produs din cauza imprudenţei acestuia, care a pierdut controlul volanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici