Cum s-a produs busculada în care au murit suporterii pe stadionul din Indonezia

Echipa gazdă a pierdut meciul, iar după ce arbitrul a fluierat sfârşitul partidei, fanii furioşi ai echipei au invadat terenul. De aici şi până la dezastrul care s-a produs pe stadionul Kanjuruhan din Malang, în Java de Est, Indonezia, a fost doar un pas.

1060 afișări
Imaginea articolului Cum s-a produs busculada în care au murit suporterii pe stadionul din Indonezia

Cum s-a produs busculada în care au murit suporterii pe stadionul din Indonezia

Un meci de fotbal pe un stadion din Indonezia s-a încheiat cu un dezastru.

Ultima raportare arată peste 170 de morţi şi peste 320 de răniţi, după ce poliţia a încercat să reprime violenţele de pe teren, au anunţat duminică autorităţile.

Reuters arată cum s-a petrecut scandalul care a dus la tragedie.

Sâmbătă, la ora locală 20.00, pe stadionul Kanjuruhan din Malang, în Java de Est, Indonezia, începe meciul dintre Arema FC şi Persebaya Surabaya. Cu puţin timp înainte de ora 22:00, meciul se încheie cu echipa gazdă Arema pierde cu 3-2 în faţa lui Persebaya Surabaya.

După ce arbitrul fluieră finalul meciului, suporterii furioşi ai echipei gazdă invadează terenul. Imaginile video filmate de un martor Reuters arată fanii ciocnindu-se cu poliţia pe teren.

Poliţia foloseşte cu gaze lacrimogene în încercarea de a controla situaţia, ceea ce i-a determinat pe fanii panicaţi să se grăbească să iasă pe o poartă. S-a declanşat o debandadă şi cazuri de sufocare, a declarat reporterilor şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta.

Şeful poliţiei spune că o îmbulzeală are loc la poarta 10 a stadionului. Ţipete se aud în apropierea porţii de ieşire, în timp ce fanii încearcă să fugă, femei şi copii fiind printre cei prinşi în îmbulzeală, potrivit unei relatări pe Twitter postate de un fan.

Imagini video difuzate pe canalele locale arată cum fani care par inconştienţi sunt scoşi de pe stadion.

În afara stadionului, suporterii şi poliţia au fost implicaţi în mai multe ciocniri, videoclipuri şi fotografii difuzate pe reţelele de socializare arătând maşini de poliţie incendiate.

Ministrul şef al securităţii ţării, Mahfud MD, într-o postare pe Instagram, spune că stadionul s-a umplut peste capacitatea sa. El spune că au fost emise 42.000 de bilete pentru un stadion care ar trebui să aibă o capacitate de doar 38.000 de persoane.

Duminică dimineaţa, preşedintele Joko Widodo, într-o declaraţie video, ordonă federaţiei de fotbal să suspende toate meciurile din prima ligă a ţării, BRI Liga 1, până la finalizarea unei anchete privind securitatea la meciuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici