Cum se vor încheia situaţiile şcolare în vreme de pandemie: Ai, n-ai notă, tot treci clasa! Profesorii aplică metoda “mica înţelegere”

  • Toţi elevii vor avea media anuală încheiată
  • Ministrul Educaţiei a lăsat mână liberă profesorilor, care pot încheia media anuală doar cu cea de pe semestrul 1
  • Profesorii vor decide media finală a fiecărui elev
2144 afișări
Imaginea articolului Cum se vor încheia situaţiile şcolare în vreme de pandemie: Ai, n-ai notă, tot treci clasa! Profesorii aplică metoda “mica înţelegere”

Cum se vor încheia situaţiile şcolare în vreme de pandemie: Ai, n-ai notă, tot treci clasa! Profesorii aplică metoda “mica înţelegere”

Toţi şcolarii vor avea mediile încheiate pe semestrul al doilea. Clasele online sunt obligatorii, însă elevii nu trebuie să sufere în cazul în care sunt privaţi de şcoala online.

Încheierea mediilor tuturor şcolarilor va fi făcută indiferent de situaţie. Ministerul Educaţiei a avansat varianta ca în cazul în care sunt elevi care nu au primit nicio notă în semestrul al II-lea, media anuală se se încheie cu cea de pe semestrul I.

Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova, a declarat pentru Mediafax, că ştie situaţia cu care se confruntă profesorii şi elevii din mediul rural.

“Am predat şi în mediul rural şi ştiu că există situaţii în care copiii nu au acces la mijloacele de transport. Indiferent de ce se întâmplă, primează interesul elevilor. Elevul să stea liniştit că nu i se poate imputa lui o situaţie exterioară. Mi se pare normal să i se încheie situaţia, inclusiv repetarea mediilor anterioare.”, a declarat pentru Mediafax,  Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova.

O altă profesoară din Brăila ne-a spus că se va aplica şi mica înţelegere acolo unde este cazul.

„Aveam deja o notă la majoritatea elevilor, acum ori o dublez, ori la mica înţelegere. Ţin cont de răpunsurile online, pentru vreo mărire. În cazul în care nu au nicio notă, iau media din semestrul 1 si vorbesc cu elevul. Dacă vrea mai mult, va face un mic efort online.”, spune Liliana, profesoară.

Autor: Cristina Corpaci

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici