Cum se vor înscrie elevii la facultate. Precizările Ministerului Educaţiei

  • Elevii pot să îşi trimită online dosarul de înscriere la facultate
  • Notele de la bacalaureat sunt trecute în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România
  • Facultăţile pot verifica direct în system notele de la bacalureat
1615 afișări
Imaginea articolului Cum se vor înscrie elevii la facultate. Precizările Ministerului Educaţiei

Cum se vor înscrie elevii la facultate. Precizările Ministerul Educaţiei

Epidemiei de COVID 19 simplifică înscrierea la facultate. În acest an un elev de clasa a XII-a se poate să-şi trimită dosarul de înscriere la facultate online fără să fie nevoit să mai meargă personal.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării a permis universităţilor româneşti accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem on-line în instituţiile de învăţământ superior”, precizează Ministerul Educaţiei. 

Ce înseamnă asta? Practic, universităţile pot verifica rezultatele obţinute de absolvenţii clasei a XII-a, în urma susţinerii examenului naţional de Bacalaureat, iar astfel se evită prezenţa fizică a candidaţilor la înscrierea pentru admiterea la facultate.

Eliminarea procedurilor birocratice este binevenită spun reprezentanţii învăţământului superior.

“Noi am încercat să simplificăm procedurile de înscriere ale elevilor la facultate, de-a lungul timpului şi nu am reuşit din diferite motive. La alte univeristărţi din Europa se practică deja acest tip de înscriere. Aşa că e foarte bine că acum se simplifică şi la noi. Elevul trimite documentele prin ajutorul telefoanelor smart, care au aplicaţii de trimitere şi cu semnătură olografă” , a declarat Mircea Dumitru, profesor univeristar de la Universitatea Bucureşti pentru MEDIAFAX.

Astfel se evită prezenţa a sute de elevi pe holurile universităţilor în plină epidemie de COVID 19.

Dacă ulterior după ce se liniştesc apele, este nevoie elevii pot aduce şi actele în original la facultate. Cred că vom păstra lucrurile bune din această experienţă”, a mai spus profesorul universitar Mircea Dumitru.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici