Cum te-a afectat pandemia? Sfatul psihoterapeuţilor te poate ajuta să depăşeşti clipele grele. „Este o criză la nivel personal”

  • În pandemie, numărul persoanelor depresive a crescut
  • Chiar şi copiii au făcut diverse forme de depresie, spun specialiştii
  • Psihoterapeuţii te îndeamnă să rămâi calm, să încerci să-ţi găseşti echilibrul, iar dacă nu te descurci singur, cere ajutorul unui specialist
272 afișări

Să ştii că rutina zilnică şi o baie lungă, seara, te pot ţine departe de depresie, în timpul pandemiei. Iar dacă vezi că n-ai chef de nimic, starea de sprit s-a schimbat mult faţă de ultimele două săptămâni, atunci apelează la un specialist, te îndeamnă Ana. Are 30 de ani şi este organizator de evenimente. Pe timpul stării de urgenţă, a trebuit să stea acasă. Viaţa ei s-a schimbat complet şi asta a afectat-o foarte mult. 

„Eram tristă, nu mai aveam poftă de mâncare, eram constant obosită, desi nu făceam nimic. Îmi imaginam că nu voi mai avea unde să mă întorc la muncă, că voi avea probleme cu banii şi nu mă voi mai putea descurca. Tot felul de gânduri care cu siguranţă nu mi-au făcut bine”, povesteşte Ana. 

Pandemia este dificilă chiar şi pentru specialişti, spune psihoterapeutul Irina Gruia. În ultima lună, îi calcă pragul, zilnic, tot mai multe persoane care pe timpul stării de urgenţă au ajuns în pragul depresiei. Chiar şi copiii au fost afectaţi de schimbările bruşte din ultimele luni.

„Este o criză la nivel personal, la nivel interior, dar şi în relaţia cu cel de lângă noi, în relaţia cu sistemul în care locuim. Şi atunci, ceea ce este afectat, în primul rând, este starea de sănătate fizică şi şi psihologică. Şi oamenii au nevoie de resurse şi de modele şi de soluţii de a trece prin această criză”, spune Irina Gruia, psihoterapeut .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici