Cum te angajezi după un an de şomaj! Ponturi să-i impresionezi pe angajatori!

Ai rămas fără loc de muncă şi, oricât de multe CV-uri trimiţi, nu te cheamă nimeni la interviu? Sau dacă te duci la interviu nu te mai sună nimeni după aceea? Să cauţi un loc de muncă luni întregi, poate chiar un an, şi să nu te angajeze nimeni, poate fi o încercare din punct de vedere psihologic pentru oricare dintre noi. Iar cifrele sunt cât se poate de dure: mai mult de un sfert dintre cei fără job îşi caută un loc de muncă de mai bine de un an, iar peste 40% dintre angajati se aşteaptă să fie daţi afară în viitorul apropiat.

192 afișări
Imaginea articolului Cum te angajezi după un an de şomaj! Ponturi să-i impresionezi pe angajatori!

Cum te angajezi după un an de şomaj! Ponturi să-i impresionezi pe angajatori! (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Trăim vremuri grele, cu siguranţă, iar asta se vede cel mai bine la nivelul şomajului.

Şi chiar dacă rata şomajului a tot scăzut de la jumătatea anului trecut şi îşi continuă trendul descendent şi la acest început de an, asta nu înseamnă că cei care au ieşit din statistici şi-au găsit un loc de muncă.

Potrivit legislaţiei din România, după un an de şomaj cei fără loc de muncă nu mai primesc indemnizaţie şi sunt scoşi automat din statistici.

Aşa se face că, deşi anul trecut numărul de şomeri din România a scăzut cu peste 100.000 de persoane, asta nu înseamnă ca toţi aceşti oameni s-au angajat.

CiteŞte mai multe despre cum te angajezi după un an de şomaj pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici