Cum te poţi angaja într-o ţară care are restricţii de muncă pentru români

Deşi autorităţile europene au pledat pentru deschiderea pieţei muncii pentru toţi lucrătorii ţărilor membre, din 2012, dificultăţile economice din spaţiul comunitar au obligat 11 dintre statele membre să mai păstreze restricţiile la muncă încă doi ani. Dar chiar dacă pentru a lucra în aceste ţări este nevoie de permis de muncă, angajarea nu este imposibilă, mai ales că statele cu restricţii, atât din UE, cât şi din Spaţiul Economic European (SEE), oferă cele mai multe oportunităţi de muncă pentru români.

588 afișări
Imaginea articolului Cum te poţi angaja într-o ţară care are restricţii de muncă pentru români

Cum te poţi angaja într-o ţară care are restricţii de muncă pentru români (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit portalului de recrutare Tjobs.ro, din cele 17.000 de oferte de angajare în străinătate, pe care agenţiile de recrutare le propun celor care vor să câştige mai mulţi bani în afara ţării, jumătate sunt în ţări care nu au liberalizat accesul la muncă pentru români şi bulgari.

Astfel, angajatorii din 14 ţări, care încă restricţionează accesul românilor la muncă, vor să recruteze peste 8.000 de români, cărora le propun, în general, posturi pentru îngrijire copii sau pentru medici specializaţi şi asistente medicale.

Ţările cu cele mai multe oferte de angajare sunt Marea Britanie, Germania, Italia şi Franţa.

Chiar dacă 11 state din spaţiul comunitar (Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda şi Spania) şi trei din SEE ( Elveţia şi Liechtenstein şi Islanda, care a anunţat recent că ridică restricţiile de la 1 ianuarie 2012) nu şi-au deschis piaţa muncii, acest lucru nu înseamnă că românii nu se pot angaja.

Din contră, în Olanda, de exemplu, în ciuda refuzului autorităţilor de a ridica restricţiile, angajatorii au recunoscut că au mare nevoie de români şi vin cu oferte de angajare.

Citeşte mai multe despre angajarea într-o ţară care impune restricţii pentru români pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici