Cum transformi pasiunea în business? Povestea celor doi tineri români care au pus bazele unui brand de bere artizanală

  • Cristian Dorobanţescu şi Dan Stratulat au pus bazele unui brand de bere artizanală în Berceni, iar astăzi berea este livrată în marile oraşe din România
  • Cu o investiţie de peste 160.000 de euro şi echipamente de la fabrici de lapte au reuşit în urmă cu 5 ani să îşi facă propria fabrică de bere
1858 afișări
Cristian Dorobanţescu şi Dan Stratulat obişnuiau să-şi facă propria bere acasă cu prietenii, iar pornind de la această pasiune au decis, în urmă cu 5 ani, să pună bazele unui brand de bere artizanală. Cu o investiţie de peste 160.000 de euro şi-au construit propria fabrică de bere în Berceni. În prezent, aceştia produc patru sortimente de bere tradiţională pe care le poţi savura.

Berea din Berceni o găseşti atât în baruri, restaurante, magazine, locuri specializate în bere artizanală din Bucureşti, cât şi în oraşe ca Sibiu, Iaşi, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Braşov, Constanţa sau Sfântul Gheorghe. Entuziasmul, ingredientele, dar şi aprecierea distribuitorilor de bere i-a ajutat să se bucure de succesul de astăzi, spune Cristian.

Prin reţete tradiţionale au reuşit să obţină 4 sortimente de bere, pentru toate gusturile. Preţul unei sticle de bere va fi de 9 lei, fără TVA.
 
„Berile noastre - că sunt mai multe sortimente  - au fost făcute după gusturile noastre. Am pus mult suflet în ele, au fost făcute foarte multe teste până să ajungem la nivelul ăsta de calitate”, a explicat Dan Stratulat, co-fondator şi berar. 
 
Cristian Dorobanţescu îşi aminteşte cum au pornit la drum. 
 
„Tot ce ştiam era să facem bere acasă. Acum, uitându-mă înapoi, am avut mare curaj să începem aşa. Practic, am început să mergem prin ţară şi să căutăm diverse instalaţii din industria laptelui dezafectate şi ne gândeam dacă s-ar putea potrivi la ce avem noi nevoie în fabrică. Avem marele avantaj că putem să aducem practic materie primă de oriunde din lume şi, acum, de exemplu, avem hamei din Noua Zeelandă, malţ din Germania, drojdie din Franţa”, povesteşte acesta.  
 
„Nu te poţi opri niciodată, trebuie mereu să investeşti în creşterea producţiei”, consideră el. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici