Cum va fi vremea în această PRIMĂVARĂ. Estimarea meteorologilor pentru lunile martie-mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii lunare şi a precipitaţiilor pentru perioada martie - mai. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

22237 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea în această PRIMĂVARĂ. Estimarea meteorologilor pentru lunile martie-mai

Cum va fi vremea în această primăvară. Estimarea meteorologilor pentru lunile martie-mai (Imagine: Shutterstock)

Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

MARTIE

Regimul termic mediu diurn al aerului va înregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând nord-vestul şi nordul ţării, unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale.

Cantităţile lunare de precipitaţii pot prezenta valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând sud-estul ţării unde acestea pot fi apropiate de normele climatologice.

APRILIE

Temperaturile medii lunare ale aerului vor înregistra în general valori apropiate de mediile multianuale local în sud-estul, sudul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului valorile termice se vor situa sub normele climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general peste normele climatologice în majoritatea regiunilor ţării, iar în zonele de campie din sudul şi estul ţării vor fi posibile cantităţi apropiate de mediile multianuale.

MAI

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi în limite apropiate de mediile multianuale în zonele de campie din sudul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului acestea pot fi sub normele climatologice.

Cantiţătile de precipitaţii pot prezenta în general valori apropiate de mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici