Cum va fi vremea până pe 17 februarie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 4 - 17 februarie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

9589 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea până pe 17 februarie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării

Cum va fi vremea până pe 17 februarie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Vremea se va încălzi în primele două zile, apoi temperaturile vor scădea până la medii în jur de 3 grade, în perioada 8 – 12 februarie. Din 13 februarie valorile temice vor mai creşte uşor până la medii de 5...6 grade spre sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative, exceptand nopţile din 6 şi 7 februarie când minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie), predominant ninsori între 8 şi 11 februarie şi mixte din 12 februarie până la sfârşitul intrevalului.

CRIŞANA

Maximele termice vor creşte în primele două zile până la valori medii de 8 grade Celsius, apoi vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8 – 12 februarie, în medie la valori în jur de 2 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor creşte uşor până la medii de 4...5 grade la sfârşitul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi apropate de 0 grade în nopţile de 6 şi 7 februarie, în timp ce în restul intervalului vor fi negative şi vor fi cuprinse în medie între – 4 şi – 2 grade Celsius.

Temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ pe parcursul întregului interval. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în prima zi şi în intervalul 8 - 12 februarie şi mixte în celelalte zile.

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi în primele două zile, când maximele termice vor urca în medie până la valori de 6...7 grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea şi se vor menţine la valori medii de 0...2 grade până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între – 6 şi – 3 grade Celsius, în prima săptămână şi între – 8 şi – 5 grade Celsius, în cea de a doua săptămână.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie) şi predominant ninsori în restul intervalului.

MARAMUREŞ

Maximele termice vor creşte în primele două zile până la valori medii de 4...5 grade Celsius, apoi vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8 – 12 februarie, în medie la valori în jur de 0 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor creşte uşor, până la 2...3 grade la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa, în medie, în jur de – 3 grade Celsius în perioada 5 – 8 februarie şi între – 7 şi – 4 grade Celsius până la sfârşitul intervalului.

Temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ în tot intervalul. Acestea vor fi mai mixte între 6-7 februarie şi predominant sub formă de ninsoare în restul intervalului.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi în primele două zile, când maximele termice vor urca în medie până la valori de 6 grade Celsius, apoi temperaturile vor scădea şi se vor menţine până la sfârşitul intervalului la valori medii în jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între – 4 şi – 1 grad Celsius în prima săptămână şi între – 5 şi – 3 grade Celsius în cea de a doua săptămână.

Vor fi precipitaţii moderate cantitativ, în 7 şi 8 februarie când vor fi mixte şi în 10 şi 11 februarie, predominant ninsori. Începând cu 12 februarie va mai ninge, dar slab cantitativ.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, când maximele termice se vor situa la valori medii de 8...10 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scădea uşor şi se vor situa, până la sfârşitul intervalului, în medie între 4 şi 6 grade Celsius. În primele nopţi temperaturile minime vor fi uşor pozitive, până la medii de 4 grade Celsius, dar începând din 9 februarie vor scădea uşor şi vor fi apropiate de pragul de îngheţ.
Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, exceptând zilele de 7, 10 şi 11 februarie când vor fi moderate cantitativ.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, când temperaturile maxime se vor situa în medie la valori de 9 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie valorile diurne vor scădea uşor şi se vor situa până la sfârşitul intervalului în medie în jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în medie apropiate de 0 grade până pe 8 februarie, după care vor scădea uşor şi se vor situa între – 4 şi – 2 grade Celsius.

Începând din data de 7 februarie, temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi moderate cantitativ în 7 februarie (sub formă de ploaie) şi în 10 şi 11 februarie (mixte). În restul intervalului vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

OLTENIA

În primele trei zile, vremea va fi caldă, iar maximele termice se vor situa în medie la valori de 7...9 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scădea uşor şi se vor situa, până la sfârşitul intervalului, în jurul valorii de 4 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi în medie apropiate de 0 grade până pe 8 februarie, după care vor scădea uşor şi se vor situa între – 4 şi – 2 grade Celsius.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie) şi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în restul intervalului.

LA MUNTE

Valorile termice maxime vor creşte uşor în primele zile şi se vor situa la medii de 0 grade, apoi vor scădea uşor şi se vor menţine, până la sfârşitul intervalului între – 4 şi – 2 grade Celsius. Vremea va fi rece pe parcursul nopţilor, când minimele termice se vor apropia în medie chiar de pragul gerului între 9 şi 13 februarie.

Începând din 6 februarie, temporar vor fi ninsori în general slabe cantitativ, cu menţiunea că în zilele de 6 şi 7 februarie precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici