Cum va rezolva Primăria Capitalei problema câinilor comunitari? Oprescu: Este nevoie de noi adăposturi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că municipalitatea va apela la primăriile de sector pentru a strânge şi steriliza câinii comunitari, rămânând problema adăposturilor care trebuie construite.

667 afișări
Imaginea articolului Cum va rezolva Primăria Capitalei problema câinilor comunitari? Oprescu: Este nevoie de noi adăposturi

Cum va rezolva Primăria Capitalei problema câinilor comunitari? Oprescu: Este nevoie de noi adăposturi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sectoarele ne vor ajuta să-i strângem, sectoarele 1 şi 2 au deja şi adăposturi, există bani pentru câini pentru a-i aduna şi steriliza, problema este să le găsim un acoperiş", a spus Oprescu.

Oprescu a mai spus că decizia în cazul eutanasierii câinilor comunitari va fi luată după consultări ale consiliilor locale cu populaţia. "Este o hotărâre pe care e bine să o iei cu toată lumea", a spus primarul Capitalei.

Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu General se află şi un proiect privind câinii comunitari.

Primarul Andrei Chiliman a declarat pentru MEDIAFAX că în Sectorul 1 vor continua acţiunile care au fost începute în urmă cu patru ani şi care vizează sterilizarea animalelor şi ţinerea acestora în adăposturi.

"Continuăm ceea ce am început acum patru ani. Bucureştiul şi România nu au nevoie de legi în acest sens, ci de iniţiative ale unor primari. Acum patru ani, Primăria Sectorului 1 a început campania de sterilizare a câinilor fără stăpân şi de organizare a unui adăpost", a spus Andrei Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a precizat că în cei patru ani au fost sterilizaţi aproximativ 4.000 de câini, iar 600 au fost adoptaţi, fiind creat un adăpost pentru aceste animale care are o capacitate de 550 de locuri.

"Rezultatele sterilizării se văd abia acum, întrucât numărul animalelor fără stăpân a scăzut. Vom continua aceste acţiuni", a mai spus Chiliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici