Cum vom călători după pandemie? Zborurile nu se vor relua în acelaşi timp spune Comisia Europeană

  • Reluarea zborurilor nu se va face în acelaşi timp la nivelul Uniunii Europene, spune comisarul pentru Transport şi Mobilitate, Adina Vălean.
  • Fiecare ţară trebuie să decidă când vom putea călători în funcţie de situaţia epidemică locală.
  • La aeorport sau în gări ni s-ar putea lua temperatura la îmbacare, ca măsură de combatere a pandemiei de coronavirus.
  • Eurocontrol estimează că pierderile în urma pandemiei de coronavirus pentru transportul aerian vor depăşi 110 miliarde de euro.
  • Comisia Europeană le cere companiilor să respecte legislaţia europeană şi să le ofere clienţilor banii înapoi pentru călătoriile neefectuate din cauza pandemiei de coronavirus.
1065 afișări
Imaginea articolului Cum vom călători după pandemie? Zborurile nu se vor relua în acelaşi timp spune Comisia Europeană

Cum vom călători după pandemie? Zborurile nu se vor relua în acelaşi timp spune Comisia Europeană

 

După pandemie, Europa se va pune din nou în mişcare în etape. Potrivit Comisiei Europene, nu ne putem aştepta ca la nivel european, zborurile şi călătoriile să se reia în acelaşi timp, ci depinde de fiecare stat membru în parte şi de situaţia sanitară naţioanlă.

"Este important ca transportul să fie reluat cât mai rapid, pentru ca oamenii să îşi poată relua călătoriile, nu doar în scop turistic, dar şi pentru a-şi vizita familiile sau în scop professional, odată ce economia se reia”, este preciarea făcută de Adina Vălean în timpul dezbaterii din Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European.

Sectorul transporturilor este printre cele mai afectare de pandemia de coronavirus. Numai în transportul aerian, Eurocontrol estimează că pierderile vor depăşi 110 miliarde de euro.

Cât despre modul cum vor arăta călătoriile noastre după pandemie, Comisia Europeană spune că elaborează un ghid pe care îl va prezenta în perioada următoare. Printre măsurile care pot fi luate, măsurarea temperaturii la îmbarcare, respectarea normelor de distanţare şi obligativitatea măştilor în transportul în comun sau cu avionul.

În ceea ce priveşte călătoriile şi vacanţele pe care oamenii nu le-au mai putut efectua din cauza pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană le cere companiilor să respecte legislaţia europeană şi să le dea clienţilor banii înapoi. Recomandarea vine după ce numeroase companii din turism şi transport au cerut să poată oferi clienţilor vouchere în schimbul banilor, pentru a nu da faliment. Oficialii de Bruxelles spun însă că, înainte ca o astfel de posibilitate să fie luată în calcul, aceste vouchere trebuie să fie mai atractive, să ofere aceleaşi serivicii pentru care clienţii au plătit anterior sau chiar să vină cu o ofertă mai bună pentru clienţi.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici