Cursa aeriană Blue Air Roma-Suceava a decolat de la Arad, dar va ateriza la Iaşi

Cursa Blue Air Roma-Suceava a decolat de la Arad, miercuri, la ora 11.10, după ce pasagerii au aşteptat şase ore în aerogara din Arad, însă aeronava va ateriza la Iaşi, unde condiţiile meteorologice permit acest lucru.

58 afișări
Imaginea articolului Cursa aeriană Blue Air Roma-Suceava a decolat de la Arad, dar va ateriza la Iaşi

Cursa aeriană Blue Air Roma-Suceava a decolat de la Arad, dar va ateriza la Iaşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Directorul aeroportului arădean, Dan Bălăcel, a declarat că aeronava Blue Air a decolat de la Arad cu cei 21 de pasageri care au aşteptat în aerogara arădeană timp de şase ore.

El a spus că aterizarea va avea loc la Iaşi, pentru că la Suceava pista este impracticabilă din cauza gheţii.

Un număr de 29 de pasageri ai unei curse Blue Air pe relaţia Roma-Suceava au fost blocaţi, marţi, timp de patru ore, pe Aeroportul din Arad, unde pilotul a aterizat pentru alimentare cu combustibil, iar ulterior acesta a refuzat decolarea pe motiv că i-a expirat programul de muncă.

La ora 20.00 pasagerii cursei au fost preluaţi cu un autocar şi duşi la un hotel din Arad.

Bălăcel afirma că aeroportul avea condiţii optime pentru decolare şi aterizare şi că nu au fost înregistrate nici probleme tehnice care ar fi putut să îl determine pe pilot să refuze decolarea.

Miercuri dimineaţă, Bălăcel a declarat că din cei 29 de pasageri au mai rămas la Arad 21 de persoane, restul alegând să plece spre destinaţie cu trenul.

Pasagerii au ajuns la aeroportul arădean miercuri, la ora 5.00, când era programată decolarea spre Suceava, dar pilotul a fost informat de reprezentanţii aeroportului sucevean că pista este impracticabilă din cauza gheţii.

Astfel, pasagerii au rămas în aerogara din Arad timp de şase ore, până când avionul a decolat spre Iaşi.

Aeroportul din Suceava a fost închis, miercuri, din cauza ninsorii, pe pista aeroportului formându-se un strat de zăpadă de 15 centimetri, a anunţat prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici