Cursă Wizzair cu destinaţia Barcelona, anulată pe Aeroportul Timişoara

O cursă Wizzair care ar fi trebuit să plece marţi seară de la Timişoara spre Barcelona a fost anulată, după ce aeronava s-a lovit de bucăţi de asfalt de pe pista aeroportului care a intrat în reparaţii, cei circa 140 de pasageri fiind transferaţi la Arad, de unde şi-au continuat călătoria.

234 afișări
Imaginea articolului Cursă Wizzair cu destinaţia Barcelona, anulată pe Aeroportul Timişoara

Cursă Wizzair cu destinaţia Barcelona, anulată pe Aeroportul Timişoara

Un număr de 140 de pasageri ai unei curse Wizzair cu destinaţia Barcelona au stat, în noaptea de marţi spre miercuri, câteva ore pe Aeroportul din Timişoara, după care au fost preluaţi de autobuze şi duşi la Aeroportul Arad, de unde au plecat spre Spania cu o întârziere de aproape şapte ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului "Traian Vuia" din Timişoara, Carmen Stoica, cursa Wizzair trebuie să plece de pe aeroportul timişorean în jurul orei 20.30, însă a fost anulată după ce aeronava a lovit bucăţi de asfalt de pe pista aeroportului, care a intrat în reparaţii.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului a spus că reprezentanţii companiei Wizzair fuseseră informaţi despre lucrările care au început pe pista de la Timişoara.

"Anularea cursei Timişoara-Barcelona a fost cauzată de faptul că aeronava companiei Wizzair a lovit câteva bucăţi de asfalt, care a fost decopertat de pe pistă. Pentru a fi evitate orice fel de probleme, călătorii au fost transferaţi de la Timişoara la Arad de unde au plecat în jurul orei 03.20 spre Barcelona”, a afirmat Carmen Stoica.

Conform acesteia, pista aeroportului de la Timişoara a intrat în reparaţii, care vor dura aproximativ şapte zile, perioadă în care toate aeronavele mai mari de 50 de tone nu vor putea opera de pe aeroportul din Timişoara.

"Această restricţie este justificată de lucrările de reparaţie a covorului asfaltic la pista de decolare – aterizare aeronave, pentru a evita deteriorări ale unor subansambluri ale aeronavelor de către eventuale reziduuri de asfalt. Din punct de vedere comercial, vor fi afectate în mod special zborurile companiei Wizzair (operate cu aeronave tip Airbus 320) care, în acest interval de timp, vor opera pe Aeroportul Arad", a spus Carmen Stoica.

Conducerea Aeroportului Timişoara a precizat că toate companiile care operează curse de la Timişoara au fost informate despre aceste lucrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici