Cursuri suspendate în opt şcoli din Timiş, pentru organizarea referendumului

Cursurile vor fi suspendate în opt şcoli, iar în alte şase unităţi din judeţul Timiş programul activităţilor va fi modificat în zilele de 5 şi 8 octombrie, pentru organizarea referendumului privind redefinirea familiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

96 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în opt şcoli din Timiş, pentru organizarea referendumului

Cursuri suspendate în opt şcoli din Timiş, pentru organizarea referendumului

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ cursurile vor fi suspendate sau programul activităţilor va fi modificat în zile de 5 şi 8 octombrie, pentru organizarea referendumului pentru familie, care are loc în 6 şi 7 octombrie.

“Având în vedere Hotărârea de Guvern nr. 743 din 18 septembrie 2018 privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 şi Hotărârea de Guvern nr. 744 din 18 septembrie 2018 privind stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice, a bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018, vă informăm că în judeţul Timiş s-au operat o serie de modificări în privinţa programului de desfăşurare al activităţilor educative la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu.

Astfel, în cinci unităţi de învăţământ se suspendă cursurile în data de 5 octombrie – Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Timişoara, Liceul Penticostal „Logos” Timişoara, Grădiniţele cu program prelungit nr. 11 şi nr. 12, Grădiniţa cu program normal Jdioara, com. Criciova, în şase şcoli se modifică programul activităţilor în 5 octombrie - Şcolile gimnaziale 13, 21, 25, Liceul Tehnologic „Sf. Nicolae” Deta, Şcolile gimnaziale nr. 2 şi nr. 3 Lugoj, iar în alte trei şcoli se suspendă cursurile în data de 8 octombrie - Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Timişoara, Şcoala Gimnazială Jimbolia, doar o clasă, şi Grădiniţa cu program normal Jdioara, com. Criciova.

Potrivit datelor făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă, la nivelul judeţului Timiş vor fi deschise 597 de secţii de votare, iar cele mai multe vor funcţiona în unităţi de învăţământ, cămine culturale sau sedii de primării.

Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici