CURSURI SUSPENDATE | În Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară NU se face şcoală până la sfârşitul săptămânii

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că, miercuri, cursurile sunt suspendate integral în Bucureşti, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Olt. În Bucureşti, Ilfov şi Teleorman elevii nu merg la şcoală toată săptămâna.

3010 afișări
Imaginea articolului CURSURI SUSPENDATE | În Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară NU se face şcoală până la sfârşitul săptămânii

CURSURI SUSPENDATE integral, miercuri, în Bucureşti şi în alte 9 judeţe

Şcoli închise şi în Brăila, Constanţa şi Giurgiu, din cauza gerului şi a ninsorii

Toate şcolile din judeţele Brăila, Constanţa şi Giurgiu vor fi închise joi şi vineri din cauza gerului, a ninsorii şi a viscolului. Primăria Constanţa recomandă localnicilor să circule cu mijloacele de transport în comun şi să evite folosirea maşinilor.

Decizia închiderii şcolilor din Brăila a fost luată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Practic, membrii comisiei au decis să prelungească suspendarea cursurilor intrată în vigoare în urmă cu două zile, în condiţiile în care meteorologii au anunţat că valul de frig care a lovit cea mai mare parte a României va produce efecte până în weekend.

Membrii comisiei au analizat prognozele meteo şi au decis să-i ţină acasă pe elevii din Brăila până la sfârşitul săptămânii.

Şi autorităţile constănţene au decis, miercuri, ca toate cursurile din învăţământul preuniversitar să fie suspendate până la sfârşitul săptămânii, ca urmare a avertizării cod portocaliu de ger.

Cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar au fost sistate în judeţul Constanţa, din cauza vremii rele, începând de luni, 26 februarie.

Pe de altă parte, primăria municipiul Constanţa a făcut apel la constănţeni ca în această perioadă să folosească mijloacele de transport în comun şi să evite folosirea autovehiculelor personale.

”Dacă deplasarea este absolut necesară, rugăm constănţenii să nu staţioneze sau să oprească autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competenţe în asigurarea serviciilor de urgenţă şi a utilajelor de deszăpezire”, spun reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, pentru ca utilajele să poată fi eficiente în acţiunea de deszăpezire, constănţenii sunt rugaţi să nu arunce zăpada în locuri în care circulaţia rutieră şi pietonală ar putea fi îngreunată, această faptă putând atrage după ea amenzi drastice: ”Atragem atenţia asupra faptului că persoanele care aruncă zăpada în stradă riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 400 şi 800 de lei pentru persoanele fizice şi 800 - 1.000 de lei pentru persoanele juridice”.

Totodată, şoferilor care folosesc autoturismele personale li se recomandă, pentru a evita posibilele accidente, să circule cu viteză care să nu depăşească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.

De asemenea, autorităţile din judeţul Giurgiu au anunţat că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia suspendării cursurilor pe întreg teritoriul judeţului, joi şi vineri.

Şcoli închise şi în Ialomiţa până la sfârşitul săptămânii

Cursurile şcolare de la toate unităţile de învăţământ din judeţul Ialomiţa se suspendă joi şi vineri, în condiţiile în care judeţul este sub două avertizări cod portocaliu de viscol şi ger, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea, decizia a fost luată, miercuri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, după consultarea cu directorii unităţilor şcolare, având în vedere condiţiile meteorologice extreme de pe raza judeţului.

Cursurile şcolare în Ialomiţa au fost suspendate şi marţi şi miercuri.

Judeţul Ialomiţa este miercuri, de la ora 11.00 până la ora 20.00, sub cod portocaliu de vânt, ninsoare viscolită şi vizibilitate scăzută, iar de miercuri ora 11.00 până vineri ora 20.00 sub cod portocaliu de ger.

Şcoli închise în Olt până la sfârşitul săptămânii

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Olt a decis, miercuri, suspendarea cursurilor şcolilor şi grădiniţelor şi pentru zilele de joi şi vineri, din cauza frigului şi a cantităţii foarte mari de zăpadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, a declarat că decizia suspendării cursurilor şi pentru ultimele două zile ale săptămânii vine pe fondul răcirii vremii şi a cantităţii foarte mare de zăpadă căzute pe drumurile din judeţ.

”Am luat decizia suspendării cursurilor pentru 1 şi 2 martie. Este ger şi zăpadă şi este o problemă cu unele căi de acces, cu drumurile“, a declarat Bărbulete.

Cursurile instituţiilor de învăţământ din judeţul Olt au fost supendate şi în prima parte a acestei săptămâni, începând cu luni după-amiază.

Oltul se află sub atenţionarea de cod portocaliu de ger, până joi la ora 10.00, când temperaturile maxime vor fi frecvent între minus 12 şi minus 8 grade, iar cele minime, accentuate de rafalele de vânt, între minus 22 şi minus 12 grade.

Cursurile şcolare vor fi suspendate, joi, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea

Excepţie vor face grădiniţele cu program prelungit, care sunt pregătite să primească copii.

Decizia a fost luată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Este pentru a treia zi consecutiv când cursurile sunt suspendate în judeţul Tulcea.

Cursuri suspendate integral, miercuri, în Bucureşti şi în alte nouă judeţe

"Suspendarea integrală a cursurilor a fost extinsă până joi, 1 martie, inclusiv, în judeţele Argeş şi Dolj, respectiv până vineri, 2 martie, inclusiv, în Capitală, Ilfov şi în judeţul Teleorman", transmite MEN.

Potrivit ministerului, miercuri, "activitatea instructiv-educativă se va desfăşura parţial în judeţele Giurgiu (toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învăţământ sunt închise, cu excepţia grădiniţelor din municipiu), Vaslui (2 şcoli au activitatea suspendată), Vâlcea (4 unităţi de învăţământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădeşti fiind închis în data de 1 martie) şi Vrancea (7 structuri de învăţământ din 3 unităţi cu personalitate juridică sunt închise)".

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici