Cursurile şcolii în care 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării,suspendate şi miercuri. Locurile în care s-au folosit substanţele, curăţate de cinci ori la interval de două ore

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad sunt suspendate şi miercuri, după ce 40 de elevi au ajuns la spital, cu simptome de intoxicaţie, în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi deratizare.

503 afișări
Imaginea articolului Cursurile şcolii în care 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării,suspendate şi miercuri. Locurile în care s-au folosit substanţele, curăţate de cinci ori la interval de două ore

Cursurile şcolii în care 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării,suspendate şi miercuri. Locurile în care s-au folosit substanţele, curăţate de cinci ori la interval de două ore

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad rămân suspendate miercuri, pentru a se putea face lucrări de curăţenie după dezinsecţia şi deratizarea cu probleme, urmând să fie reluate, cel mai probabil, joi.

Prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că trebuie curăţate suprafeţele de cinci ori la interval de două ore.

„Cursurile sunt suspendate miercuri la Liceul German. Se efectuează lucrări de curăţenie în toate cele trei clădiri, iar în afară de femeile de serviciu ale unităţii de învăţământ, cu sprijinul ISJ şi a Primăriei Arad, au fost aduse 13 femei de serviciu. Este o muncă mai grea, trebuie curăţate suprafeţele de cinci ori la interval de două ore”, a spus Stoian.

Poliţia Arad a anunţat că a fost deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi trafic de produse sau substanţe toxice şi că „s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor şi dezinsecţia/dezinfecţia efectuată în incinta liceului”.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea, Veres Csaba, declara, marţi, pentru MEDIAFAX, că toate substanţele folosite sunt autorizate şi că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

40 de elevi au ajuns până marţi dimineaţa la Spitalul din Arad cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, 14 copii au fost internaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liceu,
elevi,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici