Cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade în Vrancea

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit, vineri, la 3,4 magnitudinea seismului produs în judeţul Vrancea. De asemenea, a fost revizuită la 76 de kilometri adâncimea seismului.

105 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade în Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade în Vrancea

Iniţial, INFP anunţa producerea unui cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, la ora 15.07, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 70 de kilometri.

Apoi, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit la 3,4 magnitudinea.

Totodată, a fost revizuită la 76 şi adâncimea la care s-a produs seismul, în loc de 70 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Slănic-Moldova (43 km), Oneşti (44 km), Târgu Ocna (44 km), Odobeşti (48 km) şi Panciu (51 km).

Cel mai puternic cutremur din acest an produs în zona seismică Vrancea s-a înregistrat pe 9 ianuarie, la ora 13.36, în judeţul Buzău, având o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Râmnicu Sărat (40 km), Covasna (47 km), Focşani (47 km), Buzău (51 km) şi Mărăşeşti (59 km). Cutremurul a fost resimţit uşor în mai multe oraşe din ţară, inclusiv Bucureşti.

Ultimul cutremur puternic important s-a înregistrat în 28 octombrie 2018, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici