Daewoo Craiova: Şase muncitori la spital, în urma unui incendiu

Şase muncitori ai Fabricii de Automobile Daewoo de la Craiova au ajuns, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce s-au intoxicat cu fum în urma unui incendiu care s-a produs la o instalaţie tehnologică a secţiei de vopsitorie.

3 afișări
Imaginea articolului Daewoo Craiova: Şase muncitori la spital, în urma unui incendiu

Daewoo Craiova: Şase muncitori la spital, în urma unui incendiu

Incendiul a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Craiova în jurul orei 12,15, la fabrica Daewoo ajungând două autospeciale cu spumă, un echipaj de la SMURD şi un altul de la Serviciul de Ambulanţă Dolj.

"Am reuşit să stingem focul, dar este foarte mult fum. Nu au fost stabilite până acum cauzele care au dus la producerea incendiului”, a declarat George Vâlceleanu, ofiţer de presă în cadrul ISU Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Daewoo Automobile Craiova, Valeriu Gîrlea, din cauza fumului s-au intoxicat şase muncitori, starea lor fiind stabilă.

S-a produs un incendiu la secţia de vopsitorie a fabricii. Focul a izbucnit la una dintre instalaţiile tehnologice din secţie. Avem şase angajaţi care lucrau în secţie şi care au fost intoxicaţi cu fum. În acea secţie, la ora izbucnirii incendiului se aflau câteva sute de oameni”, a declarat Gîrlea.

Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric al robotului de vopsit cu lac, a afirmat George Vâlceleanu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit lui George Vâlceleanu, pentru stingerea incendiului au fost folosite patru autospeciale, dintre care două aparţin uzinei Daewoo Automobile, mai mulţi angajaţi ai fabricii intervenind cu extinctoare aflate în secţia de vopsitorie.

"A fost un scurtcircuit electric la robotul de lăcuire", a explicat Vâlceleanu, care a mai spus că pagubele urmează să fie evaluate de o echipă mixtă formată din specialişti ai Daewoo Automobile Craiova şi ISU Dolj.

La faţa locului au ajuns specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care vor începe o anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici