Dalai Lama a declarat că este întristat profund de conflictul din Ucraina şi îndeamnă la dialog

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Dalai Lama şi-a exprimat tristeţea faţă de invazia Ucrainei de către Rusia şi a declarat că se roagă pentru ca pacea să fie "restabilită rapid în Ucraina".

883 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama a declarat că este întristat profund de conflictul din Ucraina şi îndeamnă la dialog

Dalai Lama a declarat că este profund întristat de conflictul din Ucraina şi îndeamnă la dialog

Într-o declaraţie publicată luni, Dalai Lama a spus: "Am fost profund întristat de conflictul din Ucraina"

"Lumea noastră a devenit atât de interdependentă încât un conflict violent între două ţări are un impact inevitabil asupra restului lumii. Războiul este învechit - non-violenţa este singura cale. Trebuie să dezvoltăm un sentiment de unitate a umanităţii, considerându-i pe ceilalţi oameni ca fiind fraţi şi surori. În acest fel vom construi o lume mai paşnică" a transmis acesta. 

Liderul tibetan, care este un cunoscut susţinător al dezarmării globale, a declarat că dialogul rămâne singurul mijloc viabil de soluţionare a oricărui dezacord. "Problemele şi dezacordurile se rezolvă cel mai bine prin dialog. Pacea autentică apare prin înţelegere reciprocă şi respect pentru bunăstarea celuilalt"

"Nu trebuie să ne pierdem speranţa. Secolul XX a fost un secol de război şi vărsare de sânge. Secolul 21 trebuie să fie un secol al dialogului", a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici